הוצאת שן בינה מלווה בשיפור תחושת הטעם (Chemical Senses)

במטופלים לאחר הסרת שן בינה תועד שיפור בתחושת הטעם עשרות שנים לאחר הניתוח, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת Chemical Senses.

שן בינה מופיעה בסוף גיל ההתבגרות או בתחילת הבגרות וכאשר ממוקמת היטב בחלל הפה, עשוי להיות מועילה. עם זאת, כאשר שיניים אלו ממוקמות בצפיפות או לא מתפתחת באופן מלא מהחניכיים, יש להסירן.

מחקרים עד כה התמקדו במטופלים שדיווחו כי פרוצדורות דנטאליות פגעו בתחושת הטעם שלהם. עם זאת, החוקרים סבורים כי תסמינים אלו משתפרים עם הזמן. מטרתם כעת הייתה לבחון את ההשפעות ארוכות הטווח של ניתוחים להסרת שן בינה ולצורך כך הם עקבו אחר למעלה מ-1,200 מטופלים לאורך 20 שנים.

החוקרים הצליחו לאסוף נתונים אודות 891 מטופלים שעברו הוצאת שיני בינה ו-364 שלא עברו פרוצדורות אלו. כל המשתתפים התבקשו לנסות תמיסות בעלות טעמים שונים מתוק, מלוח, חמוץ, או מר בחלל הפה.

מהנתונים עולה כי הציונים במבחני טעם היו טובים יותר במטופלים לאחר הסרת שן בינה, בהשוואה לאלו עם כל 32 השיניים הבוגרות.

הסיבה להבדל בטעם לאחר הסרת שן בינה אינה ברורה. החוקרים כותבים כי ייתכן ונזק עצבי לבלוטות הטעם במהלך הוצאת שן הבינה מעלה את הרגישות בכלל הפה. עוד ייתכן כי הנזק העצבי הנ”ל מעורר סוג של רגישות-יתר של חלל הפה.

Chemical Senses 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה