משפחה

גיל המנופאוזה וסוגה עשויים להשפיע על התפקוד הקוגניטיבי (מתוך כנס ה-AAIC)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference עולה כי גיל הופעת מנופאוזה וסוג המנופאוזה עשוי להשפיע על התפקוד הקוגניטיבי של נשים עם השנים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הופעה מוקדמת של מנופאוזה מלווה בתפקוד קוגניטיבי גרוע יותר לאחר-מנופאוזה. עם זאת, לא ברור אם מועד המנופאוזה עשוי להשפיע על הסיכון לדמנציה.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות נשים ממדגם British Birth Cohort, תוך הערכת תפקוד ניהולי, זיכרון, קשב, יכולת ראיה מרחבית, מהירות עיבוד והסקת מסקנות ב-243 נשים. הם התבססו על מדד ACE-III (Addenbrooke’s Cognitive Examination) להערכת היכולת הקוגניטיבית של המשתתפות. בעת השלמת המבחנים הקוגניטיביים גילאי הנשים נעו בין 69 ל-71 שנים.

מהנתונים עולה כי הופעה מאוחרת יותר של מנופאוזה לוותה בתפקוד קוגניטיבי טוב יותר בגיל מבוגר יותר, בעוד שמנופאוזה כירורגית לוותה בתוצאות קוגניטיביות גרועות יותר.

לאחר תקנון לתפקוד קוגניטיבי בילדות נותרו קשרים בין גיל מנופאוזה ובין מדד ACE-III, יכולת ראיה מרחבית ועיכוב תגובה. כמו כן, גם הקשר בין סוג מנופאוזה ועיכוב תגובה. לאחר תקנון מלא, הקשרים נותרו בין גיל מנופאוזה ותפקוד זיכרון לפי מדד ACE-III.

הסיבות לקשר בין גיל וסוג מנופאוזה ובין התפקוד הקוגניטיבי אינן מוסברות לחלוטין ע”י תפקוד קוגניטיבי בילדות או אירועים אחרים במהלך החיים.

מתוך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה