משפחה

נוגדי דיכאון עשויים לסייע במניעת אשפוזים של חולי COVID-19 (מתוך MedRxiv)

מספר מחקרים הראו כי בקרב חולים עם אבחנה חדשה של COVID-19, הסיכון למחלה חמורה עשויה להיות מופחת עם טיפול קצר-טווח ב-Fluvoxamine (פבוקסיל), תרופה המשמשת שנים רבות לטיפול בדיכאון או הפרעה טורדנית-כפייתית, אך מחקרים אלו היו קטנים ברובם. כעת, מנתונים שפורסמו באתר MedRxiv עולות תוצאות מבטיחות לטיפול התרופתי בהפחתת הפניות לחדרי מיון והיקף האשפוזים של חולים אלו.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות של Fluvoxamine לעומת פלסבו במניעת שהות ממושכת בחדר מיון או אשפוזים עקב COVID-19 וכעת מדווחים על הממצאים הראשונים של המחקר.

המחקר האקראי, מבוקר-פלסבו, כלל מבוגרים מברזיל עם תסמינים ועדות מעבדתית לזיהום בנגיף הקורונה. בכל המשתתפים תועד לפחות גורם סיכון אחד להתקדמות למחלה חמורה על-רקע הזיהום הנגיפי. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת טיפול ב-Fluvoxamine (100 מ”ג, פעמיים ביום למשך 10 ימים) או פלסבו.

התוצא העיקרי היה משלב של שהות למעקב בחדר מיון במשך למעלה משש שעות או אשפוז בשל COVID-19 עד 28 ימים לאחר ההקצאה האקראית. תוצאים משניים כללו סילוק הנגיף לאחר שבוע, מרווח זמן עד לאשפוז, תמותה ותופעות לוואי של הטיפול התרופתי.

החוקרים סקרו 9,020 משתתפים אפשריים וכללו 3,238 משתתפים, מהם 739 בזרוע הטיפול ב- Fluvoxamine, 733 בזרוע הפלסבו ו-1,766 קיבלו טיפולים אחרים. כעת הם מדווחים על התועלת של Fluvoxamine לעומת פלסבו.

גיל המשתתפים הממוצע עמד על 50 שנים, 57% היו נשים. שיעור החולים ששהו בחדר מיון במשך למעלה משש שעות או אושפזו לבית החולים בשל COVID-19 היה נמוך יותר בקרב מטופלים ב-Fluvoxamine, בהשוואה לפלסבו (סיכון יחסי של 0.71, רווח בר-סמך 95% של 0.54-0.93) ואף עלתה עדות לעדיפות הטיפול הפעיל.

החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים בין הטיפול הפעיל וטיפול הדמה בשיעורי סילוק הנגיף לאחר שבעה ימים, בשיעורי התמותה, במרווח הזמן עד לתמותה, במשך האשפוז, מספר ימי הנשמה, או תוצאים משניים אחרים.

לסיכום, מהממצאים עולה כי טיפול ב- Fluvoxamineבמינון 100 מ”ג, פעמיים ביום, למשך 10 ימים, הפחית את הצורך בשהות ממושכת בחדר מיון או אשפוז לבית חולים של חולים אמבולטוריים בסיכון גבוה עם אבחנה מוקדמת של COVID-19.

medRxiv. Published online August 26, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה