משפחה

רמות נוגדנים גבוהות ביילודים לאימהות שקיבלו חיסון כנגד COVID-19 במהלך ההיריון (מתוך American Journal of Obstetrics and Gynecology – Maternal Fetal Medicine)

בתינוקות שנולדו לאימהות שקיבלו את החיסון של חברת פייזר או של חברת מודרנה כנגד נגיף הקורונה תועדו רמות גבוהות של נוגדנים המגנים מפני הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics and Gynecology Maternal Fetal Medicine.

החוקרים אספו נתונים אודות 36 נשים הרות שקיבלו לפחות מנה אחת של חיסון מודרנה או פייזר כנגד נגיף הקורונה. הם בחנו את רמות הנוגדנים כנגד חלבון Spike, אשר עשויים לעלות לאחר הדבקה בנגיף או קבלת חיסון, כמו גם את רמות נוגדנים כנגד חלבון נוקלאוקספיד, המופיעים רק לאחר זיהום. דגימות דם טבורי עם תגובתיות של 0.8 יחידות/מ”ל ומעלה נחשבו לתוצאה חיובית בבדיקת נוגדנים כנגד חלבון Spike.

הגיל החציוני של המשתתפות במחקר במהלך החיסון עמד על 35.5 שנים ובכל הנשים לא היה ידוע על הדבקה קודמת בנגיף הקורונה.

מבין 36 הנשים, 72% קיבלו את החיסון של חברת פייזר ו-28% קיבלו את החיסון של חברת מודרנה כנגד הנגיף. מרבית הנשים (83%) קיבלו את המנה הראשונה של החיסון במהלך הטרימסטר השני, 6% קיבלו את החיסון במהלך הטרימסטר הראשון ו-11% קיבלו את החיסון במהלך הטרימסטר השלישי. חציון מרווח הזמן מהשלמת סדרת החיסונים ועד ללידה עמד על 13 שבועות. אם אחת קיבלה את המנה השנייה של החיסון לאחר הלידה.

לאחר הלידה, החוקרים מדווחים כי ב-100% מהתינוקות תועדו רמות נוגדנים כנגד חלבון Spike ברמות גבוהות. ב-34 מבין 36 תינוקות תועד טיטר נוגדנים מעל 250 יחידות/מ”ל, כולל תינוק אחד לאם שקיבלה מנה אחת בלבד של החיסון לפני הלידה. בשני תינוקות אחרים תועד טיטר של 201 יחידות/מ”ל ו-249 יחידות/מ”ל לאחר שהאימהות שלהן קיבלו את המנה השנייה של החיסון במהלך הטרימסטר הראשון. 31 מבין 36 תינוקות נמצאו שליליים לנוגדנים כנגד נוקלאוקספיד.

רמות נוגדנים נמוכות יותר תוארו בתינוקות לאימהות עם חביון ארוך יותר בין מנת החיסון האחרונה והלידה, עדות לקורלציה בין רמות הנוגדנים בדם טבורי ובין מרווח הזמן מקבלת החיסון עד ללידה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי הנוגדנים בעקבות החיסון חצו את השלייה והגיעו לתינוק ולכן עשויים להגן על היילודים בימים הראשונים לאחר הלידה מפני הדבקה בנגיף הקורונה.

מתוך American Journal of Obstetrics and Gynecology Maternal Fetal Medicine.           

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה