משפחה

תוצאות מאכזבות ל-Austedo לשיפור טיקים בילדים עם תסמונת טורט (JAMA Network Open)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מאכזבות טיפול ב-Austedo (Deutetrabenazine), מעכב MAO-2 המאושר על-ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי לטיפול בכוריאה על-רקע מחלת הנטינגטון ודיסקינזיה מאוחרת במבוגרים, להקלה על טיקים בילדים ומתבגרים עם תסמונת טורט.

במחקר פיילוט במתבגרים עם תסמונת טורט, הטיפול ב- Austedoנסבל היטב והביא להקלה משמעותית בחומרת טיקים. על-בסיס התוצאות הללו, הפיתוח הקליני של התכשיר נמשך וכעת מדווחים החוקרים על תוצאות מחקר ARTISTS 1, אשר נועד לבחון את היעילות, הבטיחות והסבילות של הטיפול בילדים ומתבגרים עם תסמונת טורט.

החוקרים בחנו את הנתונים בילדים ומתבגרים בגילאי 6-16 שנים עם תסמונת טורט וטיקים שעוררו מצוקה או פגיעה בתפקוד לפי מדד YGTSS-TTS (Tale Global Tic Severity Scale Total Tic Score). המשתתפים במחקר חולקו באקראי לקבלת Austedo (59 משתתפים, גיל ממוצע של 11.5 שנים) או פלסבו (60 משתתפים, גיל ממוצע של 11.5 שנים), עם טיטרציה של המינון במהלך שבעה שבועות להשגת רמה אופטימאלית. לאחר מכן, החולים קיבלו חמישה שבועות טיפול אחזקה.

השינוי מתחילת המחקר עד לאחר 12 שבועות במדד YGTSS-TSS שימש כתוצא היעילות העיקרי של המחקר. שינויים במדדי Tourette Syndrome Clinical Global Impression, Tourette Syndrome Patient Global Impression of Impact ו-Child and Adolescent Gilles de la Tourette Syndrome Quality of Life Activities of Daily Living שימשו כתוצאי סיום משניים עיקריים. אירועים חריגים על-רקע הטיפול, סימנים חיוניים ושאלונים ומדדים מעבדתיים שימשו להערכת בטיחות הטיפול.

מהנתונים לאחר 12 שבועות עולה כי לא היו הבדלים משמעותיים במדד YGTSS-TTS בין שתי הקבוצות, עם הבדל ממוצע ריבועים פחותים של 0.7 (רווח בר-סמך 95% של 4.1- עד 2.8). החוקרים מדווחים כי לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בתוצאי הסיום המשניים.

אירועים חריגים על-רקע הטיפול התרופתי תועדו ב-38 (66%) חולים בזרוע ההתערבות וב-33 (56%) חולים בזרוע הפלסבו, ואלו היו ברובן בדרגה קלה או בינונית.

החוקרים מבהירים כי אין להם הסבר לירידה בשיפור עם טיפול ב- Austedo משבוע 9 לשבוע 12, לצד עליה בהיקף ההשפעה של הפלסבו. ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם תוצאות מחקר ARTISTS 2, שמצא כי מינונים קבועים של Austedo הדגים הבדל מספר חיובי אך לא תועדה ירידה משמעותית בטיקים בחולים עם תסמונת טורט לעומת פלסבו.

JAMA Network Open 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

  • הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת טיפולים בעלי יעילות גבוהה המשפיעים על תנועת תאי מערכת החיסון, דוגמת Natalizumab (טייסברי) או Fingolimod (גילניה), מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתלקחות בקשישים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. עם זאת, הפסקת טיפולים המפחיתים ספירת תאי B, דוגמת טיפול כנגד CD20, אינו מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות המחלה. מחקר העוקבה התצפיתי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה