משפחה

בני 65 ומעלה מהווים 40% ממקרי המוות הנגרמים מהזיהומים הנפוצים ביותר העמידים לאנטיביוטיקה (Clinical Infectious Diseases)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר חדש מראה כי בערך 40% ממקרי המוות הנגרמים כתוצאה מהזיהומים הנפוצים ביותר העמידים לאנטיביוטיקה מתרחשים בקרב אמריקאים בני 65 ומעלה. במחקר שפורסם ב-Clinical Infectious Diseases, החוקרים העריכו כי בשנת 2017 מתו יותר מ-11,000 אמריקאים בני 65 ומעלה כתוצאה מזיהומים על ידי שישה פתוגנים חיידקיים עמידים. על פי הדו”ח האחרון של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (ה-CDC), אותם פתוגנים הרגו כ-30,000 אמריקאים בשנת 2017. המחקר העריך גם כי טיפול בששת המזהמים הללו אצל אמריקאים מבוגרים עלו למערכת הבריאות האמריקאית כמעט 2 מיליארד דולר – יותר מ-40% מסך העלויות הכרוכות בפתוגנים אלה בכל הגילאים. “מחקר חדש זה הוא תזכורת בולטת לנטל המשמעותי והיקר של זיהומים עמידים לאנטיביוטיקה על המטופלים שלנו ועל מערכת הבריאות של המדינה”, אמר נשיא החברה האמריקאית למחלות זיהומיות (IDSA), ד”ר דניאל מק’קוילן.

המחקר התמקד בששה פתוגנים עמידים הנחשבים לאיומים דחופים או חמורים על ידי ה-CDC: סטפילוקוקוס אאורוס עמיד למתילצילין (MRSA), extended-spectrum beta-lactamase (ESBL) Enterobacteriaceae, Pseudomonas aeruginosa עמיד בפני תרופות, Enterococcus עמיד בפני ונקומיצין, Enterobacteriaceae עמיד לקרבפנים (CRE), ו-Acinetobacter baumannii עמיד בפני קרבפנים (CR Acinetobacter). “אמריקאים בני 65 ומעלה מושפעים באופן לא פרופורציונלי; 40% ממקרי המוות ו-41% מעלויות הבריאות הקשורים לזיהומים מקבוצה זו”, אמר מחבר המחקר וציין כי קבוצה זו מהווה רק 15% מאוכלוסיית ארה”ב.

“יתכן כי ל-MRSA אין את הסיכון הגבוה ביותר לתמותה מבין הפתוגנים שבדקנו, אך בהחלט הוא הגורם המוביל לתמותה במספרים מוחלטים”, אמר מחבר המחקר, “זה ככל הנראה בגלל שהוא די נפוץ במסגרת הקהילתית וגם בבית החולים”. מחבר המחקר קרא גם ליותר מימון פדרלי למחקר אחר אנטיביוטיקה ואמצעי אבחון חדשים, יותר משאבים למניעת ובקרת זיהומים והשקעה נוספת בכוח עבודה הקשור למחלות זיהומיות.

הערת מערכת: הנכם מוזמנים לעיין בתחקיר שערכנו מטעם אימד בנושא עמידות לאנטיביוטיקה, אשר דן באיום התפתחות עמידות על בריאות הציבור.


לכתבה ב-CIDRAP

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה