משפחה

עדויות חדשות תומכות במתן Denosumab לאחר Teriparatide בנשים לפני-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס חמורה (J Clin Endocrinol Metab)

נתונים שפורסמו בכתב העת The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism תומכים במתן עוקב של Teriparatide ו-Denosumab לשיפור צפיפות העצם בנשים לפני-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס חמורה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במחקר קודם שכלל 41 נשים לפני-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס אידיופטי הם דיווחו כי Teriparatide לווה בעליה משמעותית בצפיפות העצם בעמוד שדרה מותני, כלל ירך וצוואר ירך, עם ירידה קטנה בצפיפות העצם ברדיוס דיסטאלי. בכל הנשים תועדה היסטוריה של שבר עקב טראומה קלה ו/או צפיפות עצם נמוכה מאוד. ההשפעה של Teriparatide נעלמה כליל במידה ולאחר הטיפול לא ניתן תכשיר נוגד-ספיגה.

כעת ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות לאחר 12 ו-24 חודשים של Denosumab בנשים לפני-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס אידיופטי אשר השלימו 24 חודשי טיפול ב-Teriparatide.

לאחר השלמת משטר הטיפול ב-Teriparatide, 32 נשים טופלו ב-Denosumab למשך 12 חודשים ו-29 נשים קיבלו את הטיפול למשך 24 חודשים, עם עליה מובהקת סטטיסטית בצפיפות העצם בעמוד שדרה מותני (5.2% ו-6.9%, בהתאמה), כלל ירך (2.9% ו-4.6%, בהתאמה) וצוואר ירך (3.0% ו-4.7%, בהתאמה).

לאורך כל 24 חודשי הטיפול ב-Teriparatide ו-24 חודשי הטיפול ב-Denosumab, צפיפות העצם עלתה ב-21.9% בעמוד שדרה מותני, 9.8% בכלל ירך ו-9.5% בצוואר ירך. עוד עולה מהנתונים כי מדד TBS (Trabecular Bone Score) עלה ב-5.8% (p<0.001) סמני שחלוף עצם ירדו ב-75-85% לאחר 3 חודשים ונותרו מדוכאים לאורך 12 חודשי טיפול ב-Denosumab.

הטיפול ב-Denosumab נסבלו היטב.

ממצאי המחקר תומכים במתן Teriparatide ו-Denosumab לנשים לפני-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס חמורה.

J Clin Endocrinol Metab, Nov 24, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה