משפחה

הרכב מיקרוביום מערכת העיכול עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת מסוג 2 (מתוך אתר MedRxiv)

מנתונים שטרם עברו סיקור עמיתים ופורסמו באתר MedRxiv עולה כי ארבעה זנים ממשפחת Lachnospiraceae של חיידקים הנפוצים במיקרוביום המעי בקרב מבוגרים בריאים מפינלנד לוו בסיכון מוגבר להיארעות סוכרת מסוג 2 לאורך מעקב ארוך-טווח.

המחקר כלל 5,572 תושבי פינלנד שלקחו חלק במחקר FINRISK בשנת 2002 כאשר היו בגילאי 24-74 שנים. כל המשתתפים אספו דגימת צואה בתחילת המחקר, אשר בהמשך עברה בדיקות לקביעת הרכב המיקרוביום. החוקרים עקבו אחר היארעות סוכרת מסוג 2 לאורך חציון מעקב של 15.8 שנים.

לאורך תקופת המעקב, 432 חולים (8%) אובחנו לראשונה עם סוכרת מסוג 2. מבין 119 משפחות חיידקים שזוהו בדגימות, 15 הדגימו קשר עם היארעות סוכרת מסוג 2 ו-3 הדגימו קשר שלילי בניתוח סטטיסטי שכלל תקנון למספר גורמי סיכון. הקשר החיובי הבולט ביותר תואר עם חיידקים ממשפחת Lachnospiraceae, עם מספר חיידקים מסוג Clostridium. שניים מהשלושה המשפחות שנקשרו בקשר שלילי היו מסוג Alistipes.

בסיכומו של דבר, החוקרים זיהו ארבעה שנים ממשפחת Lachnospiraceae שהדגימו קשר בולט עם סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2 בשני אזורים גיאוגרפיים וגנטיים נפרדים בפינלנד. כל ארבעת משפחות החיידקים שנקשרו עם סוכרת נקשרו בעבר עם מחלות מטבוליות וגורמי סיכון, כולל השמנה ומחלת כבד שומני.

ממצאי המחקר מעידים כי הרכב החיידקים במיקרוביום עשוי להשפיע על הקשר בין הרגלי תזונה, מחלות מטבוליות וסוכרת מסוג 2. החוקרים אינם מודעים למחקרים פרוספקטיביים ארוכי-טווח אחרים בנוגע לקשר בין סוכרת מסוג 2 ובין הרכב מיקרוביום המעי.

הממצאים מהווים התקדמות בחיזוי הסיכון להיארעות סוכרת מסוג 2 ופיתוח אפשרויות טיפול חדשות המכוונות לשינוי הרכב המיקרוביום.

מתוך אתר MedRxiv

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה