משפחה

האם על רקע ירידת מקדם ההדבקה ל-1.02 והירידה במס’ החולים הקשים והמתים, על אף הופעת זן האומיקורן , החששות להתפרצות היו מוגזמים מידי ?

מנתוני לוח הבקרה נכון להערב נראה שהחששות להתפרצות מחודשת, במיוחד לאור ההגעה של האומיקורן לארץ,  היו קצת מוגזמים… נראה גם שמס’ המאומתים הוודאיים לזן האומיקורן נותר בשלב זה נמוך מאוד .

במבט שבועי כמות המאומתים כמעט ללא שינוי, גם מקדם ההדבקה חזר ל-1.02 , ויש ירידה במס’ החולים הקשים והמתים.

ההערכות גם לפי ה-WHO  וארגוני בריאות נוספים הם שזן האומיקורן ככל הנראה גורם לתחלואה קלה-בינונית בדר”כ, במיוחד באנשים מחוסנים. 

במסיבת עיתונאים דיגיטלית שקיים היום ה-WHO הפצירו הדוברים מכלי התקשורת להעביר את המסר החשיבות של הגברת ההתחסנות ככלי חשוב למניעת התפרצות ותחלואה קשה, דווקא כעת עם התגלות הזן החדש.

ניתן גם לראות כאן מסמך עדכון של משרד הבריאות האוסטרלי  שבו מצויין כי המידע הפרלימינארי מצביע על כך שהזן גורם לתחלואה קלה בלבד במרבית האנשים שנדבקו בו, ושנכון להיום אין עדות לכך שהחיסון פחות אפקטיבי מול זן זה במניעת תחלואה קשה ותמותה. במסמך מצויין כי נבדקת האפשרות להקטין את המרווח של 6 החודשים בין החיסון השני למנת הבוסטר בשל הופעת זן האומיקורן.

הערת המערכת: הכותרת לא נועדה להטיל ביקורת על ראשי משרד הבריאות וראש הממשלה, ואמצעי הזהירות שננקטו ועדיין ננקטים בשל גילוי הזן חדש הם ככל הנראה נדרשים וחשובים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה