קצב לב גבוה יותר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לדמנציה (Alz Dement)

קצב לב גבוה יותר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לדמנציה והידרדרות קוגניטיבית מואצת בקשישים, ללא תלות בנוכחות גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Alzheimer’s & Dementia.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב במנוחה מנבא את הסיכון למחלות לב וכלי דם בעתיד. עם זאת, אין מחקרים אורכיים להערכת הקשר בין קצב לב במנוחה בין הידרדרות קוגניטיבית.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסיה שכלל 2,147 משתתפים (גילאי 60 שנים ומעלה), ללא אבחנה של דמנציה, עם מעקב סדיר בין 2001-2004 עד 2013-2016. תרשים אק”ג שימש להערכת קצב לב במנוחה. אבחנה של דמנציה נקבעה על-סמך קריטריוני DSM-4 ומדד מיני-מנטל שימש להערכת התפקוד הקוגניטיבי הגלובאלי.

לאורך חציון מעקב של 11.4 שנים, 289 משתתפים אובחנו עם דמנציה.

מהנתונים עולה כי קצב לב במנוחה של 80 פעימות/דקה ומעלה, בהשוואה לקצב לב במנוחה של 60-69 פעמות/דקה לווה בעליה של 55% בסיכון לדמנציה (רווח בר-סמך 95% של 1.06-2.27). הקשר נותר מובהק סטטיסטית לאחר הוצאת משתתפים עם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם.

באשר לתפקוד קוגניטיבי, מדד מיני-מנטל ירדו עם הזמן לאורך המעקב בכל קבוצות קצב לב במנוחה, אך במשתתפים עם קצב לב במנוחה בטווח 70-79 פעימות/דקה או מעל 80 פעימות/דקה תועדה הידרדרות מהירה יותר בתפקוד הקוגניטיבי, בהשוואה לאלו עם קצב לב במנוחה בטווח 60-69 פעימות/דקה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי קצב לב מהיר יותר במנוחה לווה בסיכון מוגבר לדמנציה ובהידרדרות קוגניטיבית מהירה יותר בקשישים, ללא תלות בגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם.

Alz Dement. Published online December 3, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה