משפחה

מחקר חדש מראה סיכון גבוה יותר למוקורמיקוזיס לאחר מחלת קורונה (JAMA Ophthalmology)

קורונה

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר חדש שפורסם ב- JAMA Ophthalmologyהעלה את החשד לקשר בין מחלת הקורונה למוקורמיקוזיס. מוקדם יותר השנה, בתי חולים בהודו לא התמודדו רק עם מגיפת הקורונה אלא גם עם עלייה בזיהום פטרייתי נדיר בחולים שטופלו בעבר בקורונה. Mucormycosis, המכונה גם פטריה שחורה, היא בדרך כלל זיהום נדיר, אך הודו רשמה למעלה מ-45,000 מקרים נכון ליולי 2021.

כעת, המחקר החדש מראה כי למטופלים עם מחלת מוקורמיקוזיס רינו-אורביטלית מוחית (CAM) הקשורה לקורונה, עלול להיות שיעור תמותה גבוה יותר ממה שהוערך בעבר. בסיכון הגבוה ביותר, חולי CAM הקשור ל-COVID-19 חמור נוטים יותר למות תוך 10 ימים מהאשפוז. “מדדי התמותה שצפינו, כגון סיוע בהנשמה ונוכחות של ביטויים חמורים, יכולים לעזור לרופאים לבחון מטופלים להליכי חירום, כגון ניתוח סינוס אנדוסקופי פונקציונלי (FESS), ולתת תרופות אנטי-פטרייתיות מערכתיות”, כותבים מחברי המחקר.

החוקרים סקרו את הרשומות הרפואיות של חולים שאובחנו וטופלו ב-CAM. הניתוח כלל מטופלים שמתו לאחר האשפוז או שהיו להם לפחות 30 יום של מעקב מתועד. כל החולים עברו בדיקות עיניים מקיפות ובדיקות דם שגרתיות. 73 חולים נכללו במחקר, בגיל הממוצע של 53.5 שנים; 66% מהחולים היו גברים, ו-74% מכלל החולים סבלו מסוכרת. מתוך 47 אנשים עם מידע זמין על חיסון לקורונה, 89% לא קיבלו אף זריקה מהחיסון, ו-11% קיבלו את המנה הראשונה. אף מטופל בקבוצה לא קיבל את שתי המנות של החיסון; 87% מהחולים אושפזו בעבר בשל COVID-19, כאשר 43 נזקקו לתוספת חמצן, 14 קיבלו אוורור לא פולשני ותמיכה בהנשמה (NIV), ושלושה נזקקו להנשמה מכנית.

מטופלים פיתחו CAM בחציון של 28 ימים לאחר השחרור מבית החולים לאחר טיפול בקורונה. 26 חולים מתו, 18 חולים עברו FESS וחמישה עברו אקסנטרציה אורביטלית. בעוד ש-36% מהחולים מתו בסך הכל, החוקרים מצאו שההסתברות המצטברת למוות מ-CAM עלתה מ-26% ביום 7 ל-53% ביום 21. הם גם גילו שהחולים שמתו סבלו מ-COVID-19 חמור יותר, המצוין על ידי יותר ימים שהושקעו בתוספי חמצן (P = .003) וצורך מוגבר ב-NIV או אוורור מכני (P = .02), בהשוואה לחולים ששרדו CAM.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה