משפחה

טיפול למניעת קרישיות-יתר בחולים עם COVID-19 מלווה בשיעורים נמוכים של תמותה באשפוז (Intern Emerg Med)

קורונה

במאמר שפורסם בכתב העת Internal and Emergency Medicine מדוחים חוקרים כי טיפול בתרופות אנטי-תרומבוטיות מלווה בירידה משמעותית בשיעורי התמותה באשפוז של חולים עם COVID-19, בפרט באלו בגילאי 59 שנים ומעלה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהומי COVID-19 גורמים שנויים פתולוגים בדרכי הנשמה עם דלקת ריאות אינטרסטיציאלית וסיבוכים חוץ-ריאתיים; בפרט, הזיהום הנגיפי עלול להוביל לעליה בסיכון למחלה תרומבואמבולית. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על מתן טיפול נוגד-קרישה לחולים עם זיהום זה, אם כי המינון האופטימאלי של הפרין אינו מבוסס-היטב.

החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, תצפיתי, שכלל חולים עם COVID-19 שאושפזו למחלקות רגילות, במטרה לתאר את המאפיינים הקליניים של חולים באשפוז, אירועי דמם ואירועים תרומבוטיים שתוארו במהלך האשפוז.

מאגר START-COVIV-19 כלל 1,091 חולים מאושפזים, כאשר במהלך האשפוז, 769 מהחולים (70.7%) קיבלו טפול אנטי-תרומבוטי: הפרין במשקל מולקולארי נמוך, Fondaparinux, או הפרין. בחולים אלו תועדה שכיחות גבוהה יותר של מחלות רקע, כולל יתר לחץ דם, פרפור פרוזדורים, אירוע תרומבואמבוליזם קודם, מחלה נוירולוגית, או מחלה ממארת, בהשוואה לחולים שלא קיבלו טיפול אנטי-תרומבוטי.

במהלך האשפוז, 1.2% מהחולים אובחנו עם דימום מג’ורי. כל החולים קיבלו טיפול בתרופות אנטי-תרומבוטיות; 5.4% אובחנו עם תרומבואמבוליזם ורידי (40.5% עם פקקת ורידים עמוקים, 66.1% עם תסחיף ריאתי, 3.4% עם שילוב של השניים).

שיעורי התמותה של החולים במדגם זה עמדו על 18.3%. ניתוח רב-משתני הדגים קשר בלתי-תלוי בין הטיפול בהפרין ובין הישרדות חולים בגילאי 59 שנים ומעלה.

ממצאי המחקר מאשרים את השיעור הגבוה של תמותה בחולים עם COVID-19 בחולים מאושפזים, כאשר הטיפול בתרופות אנטי-תרומבוטיות מלווה בירידה משמעותית בשיעורי התמותה, בפרט בחולים בגילאי 59 שנים ומעלה.

Intern Emerg Med. 2022 Jan 1

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה