משפחה

מספר החולים הקשים החדשים אמש עלה ל-72 וההערכות להיקף חולים קשים בשיא שיגיע עוד 2-3 שבועות נעות בין 400-500 לאלפים רבים, בתלות בסטטוס החיסוני וקבלת טיפול תרופתי

מעיון בלוח הבקרה ניתן לציין מס’ נתונים משמעותיים, והדגש הוא כמובן החולים הקשים, שכן נתוני המאומתים הם כלל הנראה נתוני חסר בשל משבר הבדיקות, וההערכה היא שכמות הנדבקים היומית היא כבר בסביבות 100,000 (כשהדיווח לאתמול הוא של כ-44,000 מאומתים חדשים.

מגמת חולים חדשים קשים :

כפי שניתן לראות מספר החולים הקשים החדשים ליום עדיין נמוך משמעותית מזה שהיה בשלושת הגלים הקודמים. ההערכות הן שמספר זה צפוי מצד אחד לגדול בשל כמות גדולה יותר של מאומתים, אך מאידך, העובדה שמרבית האוכלוסייה שבסיכון מחוסנת, ושיש אפשרות כעת לטיפול תרופתי ביתי בחולים במצב קל הנמצאים בסיכון אמורה לגרום למיתון במגמה זו.

נתוני החולים הקשים מבחינת גיל והתחסנות מוצגים בתרשים הבא:

ניתן לראות שבקבוצות הגיל הצעירות יותר מרבית החולים הקשים אינם מחוסנים, בעוד שבגיל מעל 60 מרבית החולים קשה מחוסנים (אם כי לא ברור כמה מהם קיבלו גם את המנה הרביעית).  

מכל מקום, כפי שניתן לראות בתרשים הבא

הסיכון לפתח מחלה קשה בקרב גילאי 60 + נמוך פי 10 בהשואה ללא מחוסנים או מחוסנים שלא בתוקף (2 מנות בלבד).

בכתבה ב”הארץ” היום שעסקה במגמת החולים הקשים בישראל הציגו מס’ מומחים נתונים והערכות לפיהם התחושה שהאומיקרון גורם למחלה קלה יותר אינה וודאית.

ההערכות הן שהאומיקרון אמנם אחראי ל-95% מההדבקות ולכן גם החולים הקשים, אך אין וודאות לכך , שכן לא מתבצעות בדיקות ריצוף בכל בתי החולים.

פרופ’ רהב משיבא תל השומר מציינת בכתבה שהנתונים המגיעים מדנמרק מצביעים על כך שהיקף התחלואה הקשה כעת בעידן האומיקורן דומה לזה שהיה בדלתא.

פרופ’ מבורך מהדסה מסביר בכתבה שנראה שהמחלה מופיע בדרכי הנשימה העליונות ופחות בריאות ולכן “היא פחות אינטנסיבית ומפושטת ממה שהיינו רואים בדלתא. ממה שאנחנו רואים בינתיים, הרבה פחות חולים שמוגדרים בינוני ואפילו קשה נזקקים לחמצן בצורה נמרצת, ויש פחות מעבר ליחידות טיפול נמרץ לעומת הדלתא והאלפא. זה לא אומר שלא יכול להיות חולה קשה עם אומיקרון, אבל זה הרבה יותר נדיר, ובדרך כלל זה יהיה חולה לא מחוסן או מחוסן מבוגר עם מחלות רקע”

הנעלם הגדול ביותר כמובן הוא כמות החולים הקשים בשיא המגיפה. ההערכות נעות בין הכפלה של 2-3 של ההיקף הנוכחי, לרמות של אלפי חולים. מכל מקום יש הסכמה לכך שככל שיותר אנשים יתחסנו חיסון מלא, ובעיקר הקבוצות שבסיכון, ושיותר חולים קלים הנמצאים בקבוצות הסיכון יקבלו את הטיפולים התרופתיים (ראו כאן ראיון עם ד”ר ענת וידר בו היא מציגה את הנתונים של התרופות החדשות), מגמת העליה במספר החולים הקשים תתמתן או תיעצר.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה