משפחה

האם טיפולי חניכיים עשויים להפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בחולים לאחר אירוע מוחי? (מתוך כנס ה- International Stroke Conference)

מנתוני מחקר PREMIERS שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-International Stroke Conference עולה כי טיפולי חניכיים עשויים להפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בחולים לאחר אירוע מוחי.

מחקרים קודמים דיווחו על קשר בין מחלת חניכיים ובין סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים ואירועים מוחיים. מחקר PREMIERS כלל חולים זמן קצר לאחר אירוע מוחי או התקף איסכמי חולף עם עדות למחלת חניכיים במטרה לבחון את הקשר בין טיפולי חניכיים ובין הסיכון למחלות לב וכלי דם.

מדגם המחקר כלל 280 חולים זמן קצר לאחר אירוע מוחי או התקף איסכמי חולף עם מחלת חניכיים. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול חניכיים סטנדרטי (הסרת אבנית כל שלושה חודשים, כמו גם מברשת שיניים רגילה וייעוץ אודות טיפולי שיניים) או טיפול אינטנסיבי (ניקוי אבנית כל שלושה חודשים, עקירת שיניים, טיפול אנטיביוטי מקומי ומתן מברשת חשמלית ומי פה) והיו במעקב לאורך שנה אחת.

התוצא העיקרי של המחקר היה שיעורי אירוע מוחי, אוטם לבבי, או תמותה.

מהתוצאות לאחר שנה אחת עולה כי שיעורי התוצא העיקרי עמדו על 7.7% מהחולים בזרוע הטיפול האינטנסיבי, בהשוואה ל-12.3% מהחולים בזרוע הטיפול הסטנדרטי (יחס סיכון של 0.65, רווח בר-סמך 95% של 0.30-1.38, p=0.26).

עם זאת, בשתי הקבוצות תועדו שיעורים הרבה יותר נמוכים של אירועים חוזרים בהשוואה לקבוצת ביקורת היסטורית בה הודגמו שיעורי אירוע מוחי/אוטם לבבי/תמותה של 24% לאחר שנה אחת.

הן בזרוע הטיפול הסטנדרטי והן בזרוע הטיפול האינטנסיבי, תוארה קורלציה משמעותית בין המספר המצטבר של ביקורים לטיפולי שיניים ובין הירידה באירועים קרדיווסקולאריים. מבין המשתתפים במחקר, 65% הגיעו לכל חמשת הביקורים, 25% הגיעו ל-2-4 ביקורים ו-10% לא הגיעו לכל ביקור לאחר הביקור הראשון.

בקרב אלו שהגיעו לכל הביקורים במהלך השנה תועדו שיעורי אירוע מוחי/אוטם לבבי/תמותה של 8% לאחר שנה אחת (p=0.017). בקרב אלו שלא הגיעו כלל לביקורים במהלך המעקב תועד שיעור אירועים של 25% לאחר שנה אחת, שיעור אשר היה דומה מאוד לשיעור שתואר בביקורות היסטוריות.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי על רופאים המטפלים בחולים לאחר אירוע מוחי להדריך את המטופלים באשר לחשיבות טיפולי שיניים, ביקורים סדירים אצל רופא השיניים והשיננית במקרה של מחלת חניכיים.

מתוך כנס ה- International Stroke Conference

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון מוגבר לאירוע מוחי (Neurology)

    דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון מוגבר לאירוע מוחי (Neurology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology עולה כי דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון גבוה יותר משמעותית לאירוע מוחי, ללא תלות בשימוש במכשיר CPAP, אך זאת רק בקרב לבנים. מהממצאים עולה עוד כי הסיכון לאירוע מוחי בקרב שחורים עם דום נשימה חסימתי בשינה היה נמוך יותר באלו שטופלו ב-CPAP, בהשוואה לאלו ללא טיפול במכשיר זה. […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

  • tenecteplase יעיל לשבץ בחלון זמן מאוחר (ISC)

    tenecteplase יעיל לשבץ בחלון זמן מאוחר (ISC)

    מחקר חדש שהוצג בוועידת השבץ הבינלאומית (ISC) הראה כי פי שלושה יותר חולים שטופלו ב-tenecteplase תוך ורידי (TNK) שניתן 4.5 עד 24 שעות לאחר הופעת הסימפטומים הדגימו רפרפוזיה משמעותית ללא דימום תוך גולגולתי סימפטומטי (sICH)

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה