משפחה

בדיקת MRI של הלב עשויה לסייע בניבוי הפרוגנוזה של חולים לאחר דלקת קרום הלב ( International Journal of Cardiology)

בדיקת MRI (Magnetic Resonance Imaging) של הלב עם האדרה מאוחרת של גדוליניום עשויה לסייע בחיזוי הפרוגנוזה בחולים לאחר אירוע ראשון של דלקת חדה של קרום הלב, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מומחים הציעו כי בדיקת MRI של הלב עשויה לשמש ככלי לא-פולשני יעיל להערכת דלקת קרום הלב. כעת הם ביקשו להעריך את החשיבות של בדיקת MRI של הלב בשלב מוקדם במהלך אירוע ראשון של דלקת חדה של קרום הלב.

החוקרים זיהו חולים שעברו בדיקת MRI של הלב בשל מחלה של קרום הלב בין ינואר 2014 ועד ינואר 2020. הם התמקדו בחולים עם אבחנה קלינית של אירוע ראשון של דלקת חדה של קרום הלב עם צורך באשפוז פחות משבוע לפני השלמת בדיקת MRI של הלב. התוצא העיקרי כלל משלב סיבוכים של מחלת קרום הלב: הישנות דלקת קרום הלב, דלקת קרום לב קונסטריקטיבית כרונית, או התערבות ניתוחית בשל מחלה של קרום הלב.

מדגם המחקר כלל 26 חולים שענו על הקריטריונים של המחקר והיו במעקב לאורך תקופה ממוצעת של 34 חודשים. מבין אלו, 9 חולים אובחנו במהלך המעקב עם סיבוך של מחלת קרום הלב.

מניתוח רב-משתני מתוקנן עלה כי עדות לדלקת קרום הלב בבדיקת MRI של הלב (האדרה מאוחרת של גדוליניום בקרום הלב) מלווה בסיכון גבוה פי 9 (יחס סיכויים של 8.94, רווח בר-סמך 95% של 1.74-45.80; p=0.008) להישנות דלקת קרום הלב.

החוקרים מסכמים וכותבים כי עדות לדלקת קרום הלב בבדיקת MRI של הלב, עם האדרת גדוליניום מאוחרת, הינה בעלת חשיבות פרוגנוסטית אשר אינה תלויה במשתנים אחרים.

International Journal of Cardiology, March 11, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה