משפחה

זיהום בנגיף הקורונה מלווה בסיכון מוגבר למגוון מחלות נוירולוגיות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology עולה כי זיהום בנגיף הקורונה מלווה בסיכון מוגבר למגוון מצבים המשפיעים על תהליכים נוירולוגיים.

החוקרים מסבירים כי למרות ש-COVID-19 אינו חודר באופן משמעותי למערכת העצבים המרכזית, הנגיף עלול לגרום לתחלואה נוירולוגית אקוטית וכרונית. לדבריהם, לאחר שהנגיף חודר לגוף הוא יכול לפגוע בריאות, מערכת העיכול, כליות, לב ורקמת שומן. החולים עשויים לדווח על תסמונות נוירולוגיות אקוטיות נפוצות, כולל כאבי ראש, אובדן חוש ריח ועייפות, ובשכיחות נמוכה יותר, שינויים התנהגותיים או מקרים נדירים של דלקת קרום המוח, דלקת המוח ומחלה צרברווסקולארית.

תסמונות כרוניות שתוארו לעיתים קרובות עם הזיהום כוללות כאבי ראש, אובדן חוש ריח קבוע ובלבול. מנגד, פגיעה בתפקוד ניהולי והפרעת זיכרון מתוארות בשכיחות נמוכה יותר, כמו גם חולשת שרירים, מיוקרדיטיס ונוירופתיה אוטונומית.

החוקרים מציינים כי החיסון כנגד הנגיף הצליח להפחית חלק מהתסמונות הנוירולוגיות משנית לזיהום, אך רק בכ-50%. לפיכך, ישנם עדיין חולים רבים הפונים עם תסמינים אלו.

בנוסף, הזיהום בנגיף הקורונה משפיע על הגדילה ותהליכי רגנרציה בהיפוקמפוס, אזור חשוב לשימור יכולת הלמידה ותפקודי זיכרון לטווח קצר וארוך. בחולים ללא היסטוריה של מחלות נוירולוגיות אשר הלכו לעולמם עקב זיהום בנגיף הקורונה הודגם גם אובדן אקוטי של תהליכי נוירוגנזה בהיפוקמפוס. החוקרים מדגישים כי מרבית המחקרים שהם בחנו לא הדגימו כל עדות לשכפול של תאים אלו לאחר הדבקה בנגיף הקורונה.

לסיכום, למרות שנגיף הקורונה לא חודר באופן משמעותי למערכת העצבים המרכזית, בחולים שנדבקו בנגיף קיים סיכון מוגבר להפרעות נוירולוגיות אקוטיות וכרוניות.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה