משפחה

טיפול ב-Fludarabine משפר תוצאות טיפול בילדים עם ALL (מתוך כנס ה- Tandem Meetings | Transplantation & Cellular Therapy Meetings of ASTCT and CIBMTR)

מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס Tandem Meetings | Transplantation & Cellular Therapy Meetings of ASTCT and CIBMTR עולה כי טיפול ב- Fludarabineמלווה בתוצאות קליניות טובות יותר בילדים תחת טיפול CAR T-cell (Chimeric Antigen Receptor) כנגד לויקמיה מסוג ALL (Acute Lymphoblastic Leukemia) משורתי תאי B, חוזרת או עמידה לטיפול.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי 15% מהחולים עם B-Cell ALL עמידים לטיפול ראשוני או חווים הישנות מחלה לאחר הטיפול, אך ישנם טיפולים חדשים זמינים במקרים אלו. בעבר, אפשרויות הטיפול בחולים אלו היו מוגבלות. כיום, ידוע כי שיעורי ההישרדות ללא-אירועים עומדים על 40-50% לאחר טיפול CD19 CAR T-Cell כנגד B-Cell ALL בילדים ומבוגרים צעירים. עם זאת, הישנות עדיין מתוארת ב-50% מהחולים ולכן יש מקום לשיפור.

החוקרים בחנו את ההשפעה של מתן Fludarabine על התוצאות הקליניות לאחר CD19 CAR-T.

המחקר כלל 26 ילדים ומבוגרים צעירים (גיל חציוני של 14.4 שנים; 57.6% גברים) עם B-Cell ALL חוזר או עמיד לטיפול, אשר קיבלו טיפול ב-Tisagenlecleucel. לפני עירוי CAR T-cell, החולים קיבלו Fludarabine לאורך ארבעה ימים עוקבים, במינון יומי של 30 מ”ג/מ2 ו-Cyclophosphamide למשך יומיים עוקבים במינון יומי של 500 מ”ג/מ2.

התוצא העיקרי היה שיעורי הישרדות ללא-לויקמיה.

מהנתונים עולה כי השטח מתחת לעקומה היה וריאבילי עם Fludarabine ונע בין 8.7 מ”ג*שעה/ליטר ועד 21.8 מ”ג*שעה/ליטר. החוקרים הגדירו סף חשיפה מינימאלי למינון מצטבר של Fludarabine כשטח מתחת לעקומה של לפחות 14 מ”ג*שעה/ליטר.

בקרב חולים שנחשפו ל- Fludarabine במינון מצטבר קטן מ-14 מ”ג*שעה/ליטר תועד הישרדות ללא-לויקמיה קצרה יותר משמעותית (p<0.001), עם שיעורי הישנות גבוהים יותר (p<0.0001) ומרווח זמן קצר יותר של אפלזיה של תאי B (p=0.009).

החוקרים קוראים להשלים מחקרים פרוספקטיביים לאישור החשיפה האופטימאלית ל- Fludarabine בחולים אלו וסבורים כי ייתכן וניתן יהיה לשפר את תוצאות טיפול CD19 CAR T-cell ע”י העלאת מינון הטיפול ב- Fludarabine.

מתוך כנס ה- Tandem Meetings | Transplantation & Cellular Therapy Meetings of ASTCT and CIBMTR

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה