נפרולוגיה

בחולי דיאליזה שיעורי תחלואה ותמותה גבוהים על-רקע אנדוקרדיטיס (J Am Coll Cardiol)

שיעורי אנדוקרדיטיס בחולי המודיאליזה עשויים להיות גבוהים משמעותית מכפי שסברו בעבר, אך שיעורי התמותה גבוהים כתמיד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנדוקרדיטיס על-רקע זיהום הינה סיבוך נפוץ וחמור בחולים תחת המודיאליזה כרונית. כעת הם ביקשו לבחון אם ישנם הבדלים משמעותיים בשיעור הסיבוכים, ניתוחי לב, הישנויות ותמותה בין חולים עם אנדוקרדיטיס זיהומי תחת טיפולי המודיאליזה, ואלו שאינם תחת טיפולי דיאליזה.

מחקר העוקבה הפרוספקטיבי כלל 7,715 מקרים של אנדוקרדיטיס זיהומי בין השנים 2000 ועד 2006 ובין 2008 עד 2012. מבין אלו, 6,691 חולים נכללו בניתוח הנתונים, כולל 553 חולים (8.3%) תחת טיפולי המודיאליזה.

גורם הסיכון העיקרי לאנדוקרדיטיס בקבוצת חולי דיאליזה היה נוכחות צנתר (48.1%), אם כי פיסטולה עורקית-ורידית גם תועדה בשכיחות גבוהה (34.2%) ואין לשלול אפשרות זו כגורם לבקטרמיה, גם במידה ולא נראה כי האזור מזוהם. חיידקי Staphylococcus aureus היו האורגניזם הנפוץ ביותר בחולי דיאליזה (48.7%) ולאחריהם חיידקי Enterococci (15.4%).

שיעורי התמותה באשפוז ולאחר שישה חודשים היו גבוהים כמעט כפליים בקרב חולי דיאליזה, בהשוואה לאלו שאינם תחת טיפולי דיאליזה (30.4% לעומת 16.9% ו-39.8% לעומת 20.7%, בהתאמה; p=0.001).

מניתוח רב-משתני עלה כי בקטרמיה ממושכת (יחס סיכויים של 3.98, P=0.01) ומדד Charlson Comorbidity Index (יחס סיכויים של 1.32, p=0.04) ניבאו תמותה באשפוז. גורמי סיכון לתמותה לאחר שישה חודשים כללו את מדד Charlson Comorbidity Index (יחס סיכון של 1.26, p=0.001), תסחיף מערכת עצבים מרכזית ותסחיף סיסטמי אחר (יחס סיכון של 3.11, p<0.001), בקטרמיה ממושכת (יחס סיכון של 1.79, P=0.02) ואי-ספיקת לב אקוטית (יחס סיכון של 2.37, p<0.001).

מהנתונים עולה כי בצפון אמריקה תועדו שיעורים נמוכים משמעותית של תמותה באשפוז, בהשוואה לאירופה (23.2% לעומת 38.3%, בהתאמה). חולים מצפון אמריקה היו צעירים בעשר שנים, בהשוואה לחולים מאירופה וצעירים בחמש שנים בהשוואה לחולים מאזורים אחרים. עם זאת, באותה עת, שיעורי ההישנות היו גבוהים יותר בחולים מצפון אמריקה, בהשוואה לחולים מאזורים אחרים (יחס סיכויים של 2.33, p=0.06).

בכל האזורים, חולים שאינם תחת טיפולי דיאליזה היו בסיכוי גבוה יותר לעבור ניתוח לבבי. שיעורי התמותה באשפוז בחולי דיאליזה שנותחו עמדו על 31.5%, בהשוואה לשיעורי תמותה של 29.7% באלו שלא נותחו. אי-ספיקת מסתם חדשה בדרגה בינונית או חמורה (יחס סיכויים של 1.90, p=0.03) ואבצס סביב המסתם (יחס סיכויים של 2.24, p=0.05) זוהו כגורמי סיכון לניתוח.

החוקרים מסכמים וכותבים כי אנדוקרדיטיס זיהומי בחולי המודיאליזה נובע בעיקר מזיהומי Staphylococcus aureus, לצד עליה בשיעור המקרים עקב זיהום בחיידקי Enterococci. שיעורי התמותה וההישנות גבוהים מאוד וגבוהים משמעותית בהשוואה לשיעורים על-רקע אנדוקרדיטיס זיהומי בחולים שאינם תחת טיפול המודיאליזה, בעוד שניתוחי לב מבוצעים בתדירות נמוכה יותר.

J Am Coll Cardiol. 2021;77:1629-1640

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אנמיה בדרגה בינונית או חמורה מלווה בעליה משמעותית בהיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה, כמו גם אירועי דמם מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    פרופ’ רז עוסק בהפסקת/לקיחת אספירין במטופלים, ומתייחס למאמר שפורסם לאחרונה ב-JAMA בו נמצא שבמטופלים ללא אינדיקציה לנטילת אספירין, הפסקת הטיפול הביאה לעליה בסיכון לאירועים לבביים, בעוד שהמשך נטילת הטיפול לא נקשרה לעליה משמעותית בסיכון לדימום. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • האם יש עדיפות לשילוב השתלת צואה עם Bezlotoxumab למניעת הישנות קלוסטרידיום דיפיצילי בחולים עם מחלת מעי דלקתית? (Am J Gastroenterol)

    האם יש עדיפות לשילוב השתלת צואה עם Bezlotoxumab למניעת הישנות קלוסטרידיום דיפיצילי בחולים עם מחלת מעי דלקתית? (Am J Gastroenterol)

    למרות שמשלב השתלת צואה (Fecal Microbiota Transplantation, או FMT) עם Bezlotoxumab מהווה משלב נסבל היטב בחולים עם מחלת מעי דלקתית וזיהום חוזר בקלוסטרידיום דיפיצילי, אין תועלת ברורה למתן הטיפול המשולב בהשוואה להשתלת צואה בלבד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. החוקרים השלימו מחקר אקראי ומבוקר-פלסבו שכלל 61 חולים עם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה