נפרולוגיה

הצלחה למכשיר הדמיה ללא מגע בזיהוי מוקדם של חסימת כלי דם בחולי המודיאליזה (הודעת PatenSee)

הודעת חברת PatenSee

החברה פיתחה מערכת הדמיה ללא מגע, למעקב אחרי חולי דיאליזה תוצאות הניסוי הוצגו בכנס העולמי לנפרולוגיה 2022

חברת PatenSee הציגה לראשונה תוצאות ביניים מוצלחות של ניסוי קליני מתמשך באירוע הכנס העולמי לנפרולוגיה לשנת 2022 שנערך במלזיה. הניסוי שנערך במרכז הרפואי רבין, מוכיח את יכולותיו של מכשיר ההדמיה ללא מגע שפיתחה PatenSee לזיהוי מוקדם של חסימת כלי דם עבור חולים כרוניים המטופלים בהמודיאליזה. את המצגת בכנס העביר פרופ’ בניה רוזן-צבי, החוקר הראשי בניסוי הקליני.

חברת PatenSee פיתחה מערכת ראשונה מסוגה המבצעת בדיקה מלאה של עורק החיים החיוני לחולי דיאליזה נקודת החיבור לכלי הדם וזאת בצורה פשוטה ומהירה וללא צורך במגע.

המערכת, שעושה שימוש בטכנולוגיית דימות חדשנית ולמידת מכונה שולבה במהלך השנה האחרונה בקליניקות דיאליזה במרכז הרפואי רבין ונבדקה לצורך זיהוי מוקדם של חסימת כלי דם בחולים כרוניים המטופלים בהמודיאליזה. זיהוי מוקדם שאפשר לצוות הרפואי לשמור על עורק החיים של מטופלי ההמודיאליזה פתוח ובכך לשפר את איכות הטיפול, למנוע סיבוכים ואף מקרי מוות.

הפיסטולה, שמאפשרת גישה לכלי הדם, מחברת בין המטופל, בדרך כלל מזרועו , למכונת הדיאליזה. הגנה על הפיסטולה חשובה ביותר, כאשר חסימתה עלולה לגרום לסיבוכים שונים ביניהם אובדן הפיסטולה ואף מוות. בימים אלו, כמעט ובלתי אפשרי לערוך מעקב רציף על התפתחות חסימות בפיסטולה, מפאת חוסר בכוח אדם, חשש מזיהומים, העדר הכשרה מתאימה, קושי בזיהוי החסימות ובעיות תקציב.
טכנולוגיית ההדמיה של
PatenSee נועדה לבצע ניטור מהיר ואיכותי לזיהוי חסימות בשלב ראשוני טרם החמרתן ללא כל מגע פיזי עם המטופל ובכך להפחית את הסיכון לזיהום, ולספק אמצעי הדמיה לשימוש ביתי ובמרכזי הדיאליזה שמאפשר אבחון וטיפול מוקדם בחסימות הפיסטולה.

הניסוי:
36 חולי דיאליזה השתתפו בלמעלה מ-600 מפגשים במרכז הרפואי רבין (בשני מוקדים בילינסון והשרון) על מנת לבדוק את רמת היעילות והדיוק של מכשיר ההדמיה של
PatenSee.

ההדמיה אורכת כשתי דקות ומבוצעת במהלך זמן ההמתנה לפני פגישות הדיאליזה. השוואה לאולטרסאונד דופלר, שנעשה על ידי רופא שלא היה מודע לתוצאות המכשיר של ,PatenSee הוכיחה מתאם חיובי המצביע על כך שמכשיר הדמיה מהיר וחסר מגע זה, יכול לשמש כלי יעיל למעקב AVF אוטומטי.

“הימנעות מהיצרות הפיסטולה מעולם לא הייתה חשובה יותר. מרכזי הטיפול בדיאליזה עמוסים מאוד, בדיקות ידניות לוקחות זמן ודורשות נגיעה פיזית שעלולה לגרום זיהום באזור רגיש ממילא של המטופל, במיוחד בתקופת מגפת הקורונה שאנו חווים. פיתוח מערכת ללא מגע שיכולה לספק מידע מדויק על מצבה של הפיסטולה הכרחי במציאות של היום, והתוצאות הקליניות עד כה מוכיחות שלטכנולוגיה של PatenSee יש פוטנציאל חסר תקדים להקל על נטל הניטור”, אמר מנכ”ל PatenSee, ד”ר גל גושן.

“מעקב אחר ה-AVF ע”י בדיקה ידנית היא משימה מאתגרת ופעמים רבות אינה מבוצעת כראוי. כתוצאה מכך, היצרות מוקדמת לרוב אינה מזוהה בזמן, מה שמוביל לאובדן גישה ולצורך בצנתורים זמניים שעלולים להזיק למטופלים. תוצאות הביניים של המחקר הקליני הנוכחי מראות שלמכשיר ההדמיה של PatenSee יש פוטנציאל לתקן בעיה זו. נדרש מחקר נוסף כדי להעריך את ביצועי המערכת כמנבא להיצרות פיסטולות” אמר פרופ’ בניה רוזן-צבי.

חברת ,PatenSeeחברת פורטפוליו בחממת המכשור הרפואי MEDX, הוקמה במקביל למגפת הקורונה ונמצאת בניסוי קליני ראשון במרכז הרפואי רבין. החברה מגייסת בימים אלו סבב גיוס A במטרה לממן את השלבים הבאים בניסוי הקליני לקראת הפצה מסחרית של המוצר. החברה הוקמה בהשקעה ראשונית של חממת MEDX, בוסטון סיינטיפיק, מדקס ונצ’רס ואינטלקטואל ונצ’רס. פטנסי פונה אל שוק מטופלי הדיאליזה אשר צפוי לחצות הכנסות של 100 מיליארד דולר עד שנת 2024.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה