אורתופדיה-פיזיותרפיה

אין צורך להפסיק את הטיפול באוסטאופורוזיס עקב החיסון לקורונה (ASBMR)

אוסטיאופורוזיס

החיסונים לווירוס הקורונה בטוחים ויעילים לחולים הנוטלים תרופות לטיפול באוסטאופורוזיס, כך תואר בהנחיות המשותפות שפורסמו על ידי שש חברות וקרנות לאנדוקרינולוגיה ואוסטאופורוזיס. עם זאת, הם ציינו כי יש לשקול את תזמון החיסון עם נטילת תרופות מסוימות, על מנת לעזור להבחין בין תופעות לוואי מהתרופה לבין תופעות לוואי של החיסון.

אין עדות לכך שטיפול באוסטאופורוזיס משפיע על הסיכון או על חומרת מחלת ה-COVID-19, ולא נראה שהם משנים את מהלך המחלה. נראה כי האוסטאופורוזיס עצמו אינו קשור לסיכון מוגבר להידבקות בווירוס או לתוצאות ההידבקות בו, ועל כן אין צורך לתת עדיפות לחולים עם אוסטאופורוזיס לחיסון, על סמך מצב זה בלבד. בנוסף, אין עדויות לכך שטיפולי אוסטאופורוזיס משפיעים על בטיחות או יעילות החיסון, אך בהתחשב בכך שזמינות החיסון אינה עקבית כרגע, יתכן וחולים יצטרכו לבצע שינויים זמניים במשטרי הטיפול שלהם באוסטאופורוזיס כדי להבטיח את קבלת החיסון כשהוא יהיה זמין, כמו לעכב את תחילת הטיפול התרופתי לאחר קבלת החיסון.

סיבה מרכזית שניתנה להמלצה לעיכוב זה, היא ההבחנה בין תופעות לוואי שעלולות להתרחש לאחר החיסון לבין תופעות לוואי לתרפות. ההנחיות כוללת גם מספר המלצות לתרופות ספציפיות לאוסטאופורוזיס.

ד”ר סוזן ג’אן דה בור, נשיאת האגודה האמריקאית לחקר עצמות ומינרלים (ASBMR) ופרופסור חבר לרפואה באוניברסיטת ג’ונס הופקינס, אמרה כי האגודה “היא ארגון בינלאומי, ועל כן ביצענו שיתוף פעולה עם החברות האחיות שלנו הקשורות לבריאות העצם. ההתחסנות מתרחשת ברחבי העולם, ורצינו להציג חזית אחידה והמלצות משותפות אודות אופן הטיפול באוסטאופורוזיס במהלך תקופת החיסון.” בין חותמי ההנחיות ניתן למנות את ASBMR, האיגוד האמריקני לאנדוקרינולוגיה קלינית, האגודה האנדוקרינית, האגודה האירופית לרקמות מסותתות, הקרן הלאומית לאוסטאופורוזיס והקרן הבינלאומית לאוסטאופורוזיס.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה