רפואת ריאות

עדכונים ותחזית לקראת 2010 בנושא ה-COPD : הרצאות נבחרות מתוך כנס רפואת משפחה נובמבר 2009 (בארגון מדיקל מדיה)

אנו שמחים להפנותיכם כאן לשתי הרצאות חשובות מתוך הכינוס ה-26 לרפואת המשפחה ורפואה כללית שהתקיים בנובמבר בנצרת באירגון חברת מדיקל מדיה. ההרצאות תועדו ע”י מדיקל מדיה וההפנייה היא להרצאות המוצגות באתר החברה, לה אנו מודים על שיתוף הפעולה.

בהרצאה הראשונה מאת ד”ר גבריאל איזביצקי, עדכונים ב-COPD ,  התמקד המרצה במימצאי מחקר ה-CLIMB אשר השווה בין מתן סימביקורט+ספיריבה למתן ספיריבה בלבד, ואשר הראה שיפור עקבי ונמשך ב-FEV , כמו גם מהיר ואפקטיבי על תפקודי הבוקר של החולים במתן של הטיפול המשולב. ליתרון זה של הטיפול המשולב היה ביטוי גם בצורך קטן יותר בתרופות “הצלה” ובמדד כמות הסימפטומים של COPD בקרב החולים, וכן גם יתרון גדול במס’ ההתפרצויות/החמרות כולל כאלה שהובילו לחדר מיון ואישפוז.

בחלק השני של ההרצאה בחן איזביצקי את השאלה אם מדובר במחלה ריאתית בלבד או דם דלקתית ? לאחר בחינה של סמני המחלה והקשר הישיר והמובהק שלה למחלות קרדיווסקולריות, מחלות עצם ושריר, אנמיה ועוד – המסקנה היא ש-COPD אינה “סתם” מחלה ריאתית אלא מחלה סיסטמית שיש לטפל בה בהתאם.

להרצאה המלאה – נא להקליק כאן

בהרצאה השנייה ממושב זה מאת ד”ר דויד שטרית , מחלת ריאות חסימתית כרונית, לקראת 2010 : מה חדש ? בתחילה דן המרצה הציג עדכונים ורשמים מהכנס האירופאי האחרון בוינה והדגיש את הגישה המערכתית השולטת כיום בניהול המחלה בהשוואה לגישה הצרה יותר של מחלת ריאות בלבד בעבר. בכנס הושם דגש על הפסקת עישון והטיפול בתחלואה הנלווית הקשורה ל-COPD . בעיקר הדגיש שטרית את הקשר לתחלואה הקרדיווסקולרית, ובעיקר לאי ספיקת לב, ואוסטיאופורוזיס. הוצג גם הקשר בין COPD לסינדרום המטבולי והסוכרת.

שיטרית התייחס גם לקשר בין COPD ליתר לחץ דם ריאתי ועבר משם לעדכונים בניהול המחלה הכולל מניעה דרך הפסקת עישון , והטיפול התרופתי.

במסגרת הטיפול התרופתי ציין שטרית גם את היתרונות של הטיפול המשולב באמצעות סימביקורט על תפקודי הבוקר וה-FEV . הוצגה גם החשיבות והיתרונות של הטיפול ארוך הטווח באמצעות ספיריבה.

שיטרית התעכב גם על ההנחיות המעודכנות לטיפול של GOLD , וכן על חשיבות השיקום הריאתי ומקומם של מכוני הריאה בטיפול בחולים מורכבים וקשים כולל הזקוקים לחמצן. לסיום דן שטרית גם בהשתלות ריאה בחולי COPD ובנתונים המרשימים של ההשרדות של חולים שעוברים השתלה.

להרצאה המלאה – נא להקליק כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה