רפואת ריאות

העמותה הישראלית לסרטן ריאה והאגודה למלחמה בסרטן מברכות על אישור משרד הבריאות משרד הבריאות לסקר לאיתור מוקדם לסרטן ריאה למעשנים

משרד הבריאות בשיתוף קופות החולים יקיימו לראשונה פיילוט לסקר לאיתור סרטן ריאה למעשנים או כאלו שנגמלו מעישון. ההחלטה התקבלה היום (יום א?) והובאה לידיעת חברי ועדת סל התרופות. ההחלטה התקבלה מאחר והחלטות ועדת סל התרופות התעכבו השנה ולכן נוצר ?עודף תקציבי? של כ-40 מיליון שקלים ולכן הוחלט באופן היסטורי לממן בתקציב הזה חלק מתוכנית הפיילוט שיימשך מספר שנים. במסגרת התוכנית תוקם תוכנית ארצית לרישום ובקרה ובעוד כשלוש שנים תתקבל ההחלטה הסופית.


במהלך ארבע השנים האחרונות נלחמה העמותה הישראלית לסרטן ריאה להכללת בדיקת הסקר והובילה את הכללתו בישראל. 


הבדיקה מיועדת למעשנים או למעשנים לשעבר שעישנו למעלה משלושים שנות קופסה (קופסה אחת ביום במשך שלושים שנה או שתי קופסאות ויותר במשך חמש עשרה שנה). הבדיקה נעשית באמצעות בדיקת סי-טי בעוצמה נמוכה על מנת לאתר בשלבים מוקדמים את סרטן הריאה שנחשב לקטלני ביותר בעולם. 


בשנה שעברה פורסם מחקר ?נלסון? שהוכיח הפחתה בשיעורי התמותה של המעשנים שביצעו את הסקר בהשוואה לחולים שאותרו בשלב מאוחר. הבדיקה נמצאת בשימוש במספר מדינות מערביות בעולם.


מנכ?לית ומייסדת העמותה הישראלית לסרטן ריאה ד?ר שני שילה:

?אני מברכת על הכוונה של משרד הבריאות לביצוע פיילוט סקר לאבחון מוקדם לסרטן הריאה. העמותה נלחמה למעלה מארבע שנים על מנת להנגיש את הטכנולוגיה הזו לאזרחי ישראל שיש ביכולתה להציל אלפי חולים. מדובר בהחלטה היסטורית שללא ספק תפחית את שיעורי התמותה מהסרטן הקטלני ביותר. לצד זאת, אנו קוראים ומעודדים להפסיק לעשן ולפנות לתוכניות גמילה שקיימות כבר בסל הבריאות. אנו מודים לכל הגורמים שנרתמו למען מאבק חשוב זה?

גם האגודה למלחמה בסרטן מברכת את משרד הבריאות וועדת הסל על ההחלטה לקיים פיילוט ניסיוני לגילוי מוקדם של סרטן הריאה. האגודה פירסמה ההודעה הבאה:


האגודה למלחמה בסרטן מברכת את משרד הבריאות וועדת הסל על ההחלטה לקיים תוכנית פיילוט מבוקר לגילוי מוקדם של סרטן הריאה, באמצעות סיטי עם קרינה נמוכה ומערכת צוות רב-מקצוע המיומן והמוכשר לכך.

מהאגודה למלחמה בסרטן נמסר: “אנו מברכים את החלטת משרד הבריאות ליצור תוכנית פיילוט מבוקרת לגילוי מוקדם של סרטן הריאה בשיתוף קופות החולים מתווה שנתמך והומלץ על ידי האגודה למלחמה בסרטן ומומחי בריאות הציבור בישראל מזה זמן רב. נכון להיום, זו הגישה בו נוקטות מדינות שונות הבוחנות את יישום הסריקה, יתרונותיה וחסרונותיה לנבדקים בתנאי                 Real Life‘, ולא במסגרת מחקר, בו השתתפו מרכזים מובילים עם אנשי מקצוע המיומנים מאוד בתחומם. על פי תוצאות הפיילוט ומסקנותיו, יש לגבש החלטה מושכלת על יישום ראוי של תוכנית לאומית כלל ארצית, בצורה שתאפשר מקסימום יעילות ומינימום נזקים לנבדקים שבסיכון.

במקביל, יש להמשיך במאבק נגד נגע העישון המהווה גורם הסיכון מספר 1 להתפתחות סרטן הריאות, באמצעות יישום מספר צעדים הכרחיים שעשויים להפחית את מקרי המוות מסרטן ולמנוע התחלת עישון בקרב צעירים ובני נוער ובראשם – העלאת המיסוי על מוצרי עישון, ובכללם מוצרי אידוי וסיגריות אלקטרוניות, ולאסור מכירתן בטעמים“.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה