תזונה

טיפול ב-vildagliptin (גאלבוס) בחולי סוכרת סוג 2 קשישים ועם הפרעות בתפקודי כליה יעיל מבחינת שליטה גליקמית ובטוח מבחינת היפוגליקמיות ותופעות לוואי (Diabetes Ther )

ע”פ מחקר חדש מ-Diabetes Ther טיפול ב-vildagliptin (גאלבוס) בחולי סוכרת סוג 2 (T2DM) מעל גיל 75 והפרעה בינונית עד חמורה בתפקודי כליות נמצא יעיל מבחינת שליטה גליקמית וללא עליה בסיכון להיפוגליקמיה או תופעות לוואי אחרות.

בפתח המאמר מסבירים החוקרים כי מטופלי T2DM נמצאים בסיכון מוגבר להפרעות בתפקודי כיליה (RI) , המתווסף לירידה בתפקודי הכליות הקשורה לגיל. כתוצאה מכך הטיפול בחולי סוכרת מבוגרים עם הפרעות בתפקודי כליה הוא מורכב יותר, אפשרויות הטיפול מוגבלות יותר, ובנוסף החומרה של אירועי היפוגליקמיה גבוהה יותר, מה שהופך את הטיפול בחולים אלה לאתגר רציני.  

לאור זאת יש חשיבות ועניין רב לבחון את היעילות והסבילות של התרופה ממשפחת מעכבי ה-DPP4 , הוילדגליפטין בקבוצה זו של חולי סוכרת סוג 2 מעל גיל 75 עם הפרעה בינונית עד חמורה בתפקודי כליות.

החוקרים ביצעו תת אנליזה מתוך מחקר רנדומלי, כפול סמיות, בקבוצות מקבילות שנמשך 24 שבועות עם 105 מטופלים עם T2DM , (מהם 50 נטלו וילדגליפטין 50 מ”ג פעם ביום ו-55 פלצבו) , מעל גיל 75 (הגיל הממוצע היה 78) , והפרעה בתפקודי כליות בדרגה בינונית עד חמורה (רמת הבסיס של ה-eGFR הייתה 35 מ”ל/לדקה/1.73 בריבוע).

מניתוח התוצאות עולה שה-HbA1c הממוצע בקבוצת הוילדגליפטין ירד ב-1% בהשוואה לרמתו בתחילת המחקר שהיה 7.8% , וההפרש בין הקבוצות בשינוי ב-HbA1c  היה מובהק ועמד על  0.8% , P<0.001 .

שיפור זה בשליטה הגליקמית לה היה קשור לעליה כלשהיא בסיכון להיפוגליקמיה: שיעור ההיפוגליקמיות הוודאיות היה 0.49 אירועים לחולה לשנה עם וילדגליפטין לעומת 0.96 אירועים בשנה לחולה בקבוצת הפלצבו (ההבדל לא היה מובהק סטטיסטי).

משקל הגוף נותר יציב עם וילדגליפטין. שיעור תופעות הלוואי היה 58% לעומת 72.7% בפלצבו, ושיעור תופעות הלוואי הרציניות היה 14% בהשוואה ל-16.4% בפלצבו. הפסקת טיפול בשל תופעות לוואי התרחשה ב-4.0% לעומת 9.1% בפלצבו, ומקרי תמותה היו 0% לעומת 5.5% . כלומר כל תופעות הלוואי תחת הטיפול בוילדגליפטין היו נמוכות או ברות השוואה לאלה של קבוצת הפלצבו.

החוקרים מסכמים שבקבוצה ייחודית ושברירית זו של מטופלים סוכרתיים קשישים מעל גיל 75 , עם הפרעות בתפקודי כליה בינוניות עד חמורות, וילדגליפטין היה נסבל היטב ויעיל, ללא עליה בשיעור ההיפוגליקמיות בהשוואה לפלצבו, על אף השיפור הניכר בשליטה הגליקמית.

Diabetes Ther. 2013 Jul 3.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה