תזונה

ספר חדש לד”ר אולגה רז ראש תחום תזונה קלינית בפקולטה למדעי הבריאות אוני’ אריאל: איך לאכול לחם ופחמימות ולהוריד במשקל

סגנון אכילה טעים ומהנה לכל המשפחה

תהליך השינוי בהרגלי האכילה כדי להוריד במשקל הוא תהליך מורכב, מסבירה ד”ר אולגה רז ראש תחום תזונה קלינית בפקולטה למדעי הבריאות אוניברסיטת אריאל, וכדי להצליח חשוב להבין את העקרונות הפיזיולוגים וההתנהגותיים שמלווים תהליך כזה בכלל ובדיאטת הלחם בפרט.

דיאטה העשירה בפחמימות פותחה על בסיס מחקרים קליניים, אשר חקרו את השפעת מרכיבים תזונתיים שונים, על השינוי ברמת הסרוטונין באנשים בריאים. כמו גן על מחקר שבדק את ההשפעות הדיאטה העשירה בפחמימות מורכבות, על מדדים אנתרופומטריים (משקל, היקף מותניים), מטבוליים (רמות בדם של סוכר, אינסולין, HOMA , שומני הדם) ודלקתיים (CRP , IL1 , IL6 , TNFa , ממדי קרישת דם, ומולקולות אדהזיביות). הדיאטה גרמה לשיפור ניכר ומשמעותי ברוב הממדים.

חשוב להתקדם עקב בצד אגודל, וללמוד מחדש איך לאכול תוך שמירה על הבריאות שלנו, איך לרדת במשקל והכי חשוב איך לשמור על המשקל החדש לאורך זמן.

דיאטת הלחם מובילה לשינוי סגנון אכילה והיא מקנה סגנון חדש לכל המשפחה. סגנון חדש שאין משמעותו התנזרות מאוכל טעים ונעים למראה. הכוונה היא להשקיע במתכונים פשוטים לביצוע, טעימים לחיך, בריאים ודיאטטיים. חלק מהמתכונים מותאמים גם לצמחונים ולאלו הרגישים לגלוטן.

סגנון החיים החדש כולל מאכלים מגוונים מכל התחומים: מרקים, פשטידות ומאכלי ירקות, מאכלי פחמימות פסטה, אורז, כוסמת ועוד, בשרים ודגים, מנות מתוקות בריאות ודלות בקלוריות, כי אפשר לאכול מתוק ולרזות.

מספר טיפים חשובים:

הימנעו מרעב

זרקו שאריות לפח ולא לבטן

להגיע שבעים למסעדות ואירועים

אכלו מתוק רק מחוץ לבית

שמחו על כל ירידה במשקל ואפילו קטנה מאד לא משנה כמה ירדתם, העיקר שלא עליתם.

בשינוי מסוג זה יש אינספור טיפים שכדאי לאמץ למשל שינוי כזה דורש התארגנות על קניית מזונות שפחות התרגלנו לקנות וויתור על מזונות אחרים, בישול שונה, אחסון כדי שנוכל להקל על השימוש ועוד.

חשובה ההבנה לגבי יתרונות בריאותיים של מזונות ומאכלים שונים והתועלת שהם מעניקים לערנות שלנו, ליכולות שלנו ולבריאות הכוללת שלנו.

“כל הרעיון, מדגישה ד”ר אולגה רז הוא לאמץ התנהגויות אכילה חדשות המאפשרות ירידה במשקל בקלות ובהנאה.”

דיאטת הלחם של אולגה רז: השיטה והמתכונים להרזיה ולבריאות טובה , הוצאת מטר, הוא ספרה החדש של דר’ אולגה רז, מרצה בכירה באוניברסיטת אריאל, דיאטנית קלינית שהמציאה את דיאטת הלחם, דיאטה שחוללה מהפכה במודעת הציבור ואנשי המקצוע לגבי תזונה בריאה ותוצאותיה הוכחו מדעית במחקרים.

נמסר על ידי מרב קליק לרנר רכזת מדעים, הנדסה וארכיטקטורה, אוניברסיטת אריאל בשומרון.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה