תזונה

לקראת החג כללי זהירות לקניה וטיפול בדגים גולמיים למאכל

לקראת החג וההיערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus , בעיקר בדגים: מושט/אמנון, בורי  ודניס.

 

חיידק הויבריו Vibrio vulnificus   עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, שלפוחיות בעור, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם.

נציין כי בזכות עליה במודעות הציבור לנושא זה חלה ירידה בתחלואה בשנים האחרונות.

על פי נתוני האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, בשנת 2015 דווח מקרה אחד של Vibrio vulnificus , וגם בשנת 2016 דווח על מקרה אחד, לעומת בשנים 2012 בהם דווח על 7 מקרים ובשנת 2013 10 מקרים.

 

משרד הבריאות ממליץ:

לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רשיון עסק).

לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח.

ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.

יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.

אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים, שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים.

לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/ או פצעים פתוחים בידיים –  מומלץ להמנע מכל מגע עם הדגים.

 

 הציבור מוזמן לעיין במדריך לקניה נכונה ולטיפול בבית במוצרי בשר, עופות ודגים (לחצו כאן)

נמסר על ידי דוברות משרד הבריאות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה