תזונה

צריכת קפאין והסיכון לסרטן עור שאינו מלנומה (Journal of the American Academy of Dermatology)

באדיבות האגודה למלחמה בסרטן

במחקר שנערך במרכזים רפואיים שונים בסינגפור וארצות הברית, נבדק הקשר בין צריכת קפאין והסיכון לחלות בסרטן עור שאינו מלנומה. לצורך המחקר נאספו נתונים של 61,321 גברים ונשים בריאים ללא היסטוריה של תחלואה בסרטן, בגילאים 74-45 שהשתתפו בסקר בריאות בסינגפור בין השנים 1993-1998. המשתתפים ענו על שאלון בנוגע להרגלי תזונתם ואורח חייהם במהלך השנה הקודמת, שכלל גם שאלות בנוגע לצריכת קפה ותה: איזה סוגי משקאות המכילים קפאין הם נוהגים לשתות? (קפה נמס או פילטר; תערובת מוכנה של קפה נמס, סוכר ואבקת חלב; תה סיני אדום או תה שחור; או תה ירוק) ובאיזו תדירות הם שותים כל משקה? (אף פעם או מעט מאוד; 3-1 כוסות בחודש; כוס אחת בשבוע; 3-2 כוסות בשבוע; 6-4 כוסות בשבוע; כוס אחת ביום; 3-2 כוסות ביום; 5-4 כוסות ביום; למעלה מ-6 כוסות ביום). כוס אחת הוגדרה כ-237 מ”ל ותכולת הקפאין שנמדדה בכוס הכילה 100 מ”ג קפאין. 

בדצמבר 2016, בתום תקופת מעקב חציונית של 5.7 שנים, אותרו מתוך נתוני רישום הסרטן של סינגפור 632 מקרים של סרטן עור, מתוכם 427 מסוג BCC (קרצינומת תאי בסיס), 182 מסוג SCC (קרצינומת תאי קשקש), 23 מקרי מלנומה, והיתר – מקרי סרטן נוספים מסוגים אחרים. 48.3% מכלל החולים בסרטן העור היו גברים, וגיל החציוני בו אובחנו היה 74.3 שנים.

מהממצאים עלה כי המשקה הנצרך ביותר היה קפה ― 70.4% מהמשתתפים שתו קפה על בסיס יומי, 11.2% שתו תה שחור מדי יום, ו-12.4% שתו תה ירוק מדי יום. נמצא כי שתייה מרובה של קפה מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן עור שאינו מלנומה: צרכנים של למעלה מ-3 כוסות קפה ביום ביו בסיכון נמוך ב-53% לחלות בסרטן עור שאינו מלנומה לעומת מי ששתו פחות מכוס אחת לשבוע. לעומת מי ששתו פחות מכוס תה שחור בחודש, צרכני 2-1 כוסות ביום של תה שחור היו בסיכון נמוך ב-30% לסרטן עור מסוג BCC, בשיעור דומה לצרכני 2-1 כוסות קפה ביום, שהסיכון שלהם לחלות בסרטני עור מסוג BCC ו-SCC כאחד היה נמוך ב-26% לעומת משתתפים ששתו פחות קפה. הסיכון לחלות בסרטן עור שאינו מלנומה בקרב משתתפים ששתו ביום לפחות 4 כוסות (400 מ”ג) של קפה היה נמוך ב-41% משל משתתפים ששתו פחות מ-50 מ”ג קפאין (חצי כוס) ביום. הפחתת סיכון זו הייתה ניכרת הן בסרטן עור מסוג BCC והן מסוג SCC. מבחינה סטטיסטית, תה ירוק היה חסר משמעות בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן עור שאינו מלנומה.

לסיכום, מהמחקר עולה כי צריכה על בסיס יומי של תה שחור ובייחוד של קפה תורמת להפחתת הסיכון לחלות בסרטן עור שאינו מלנומה. לפי נתוני המחקר, צריכת קפה כרוכה בהפחתת הסיכון לחלות בשני סוגי סרטן העור השכיחים שאינם מלנומה, BCC ו-SCC ככל שצריכתו גבוהה יותר, כך הסיכון פוחת.

המחקר פורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology במהדורת פברואר 2019 והוצג על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן. 

לתקציר המחקר באנגלית לחצו כאן.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    מינונים גבוהים של Ergocalciferol (אנאלוג של ויטמין D) עשויים להביא להארכת תקופה ההפוגה בחולים עם סוכרת מסוג 1 ע”י שימור תפקוד תאי ביתא מייצרי-אינסולין בחולים עם אבחנה חדשה של המחלה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תאי ביתא שומרים על כ-30-50% מהתפקוד בעת אבחנה של סוכרת מסוג […]

  • גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר עוקבה ארצי מנורבגיה עולה כי גיל מתקדם ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מלנומה פולשנית ראשונית נוספת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מהימנים אודות הסיכון של חולים למלנומה פולשנית ראשונית נוספת לאורך הזמן. הם התבססו על נתונים ממאגר רישום הסרטן בנורבגיה והשלימו […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות ביעילות תוספת פרוביוטיקה לטיפול בחולים עם קוליטיס כיבית, כאשר מהממצאים עולה ירידה בשיעורי התלקחות מחלת המעי הדלקתית בחולים בהפוגה קלינית, ללא עליה בסיכון לתופעות לוואי משנית לטיפול. יתרה מזאת, טיפול פרוביוטי עשוי להביא לעליה בשיעורי הפוגה קלינית בחולים עם קוליטיס […]

  • האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    מחקר שנערך לאחרונה הקושר בין נגזרת ניאצין (ויטמין B3) לסיכון מוגבר לאירועים קרדיו-וסקולריים העלה שאלות לגבי בטיחות צריכת ויטמין B זה, שמתווסף לרכיבי מזון רבים בתזונה המערבית ונלקח בצורה של תוספי מזון

  • צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    שתיית משקאות עם ממתיקים מלאכותיים בכמות של שני ליטרים ומעלה בכל שבוע מלווה בעליה של 20% בסיכון להופעת פרפור פרוזדורים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה להערכת הקשר בין שתיית משקאות ממותקי-סוכר, משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ומיצי פירות ובין הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים, לצד […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה