תזונה

רמות אומגה-שלוש בדם עשויות לנבא את התוצאות לאחר אוטם לבבי (J Am Coll Cardiol)

צריכה סדירה של מוצרי מזון עתירי חומצות שומן אומגה-שלוש מלווה בפרוגנוזה טובה יותר לאחר אוטם לבבי עם עליות מקטע ST (ST-segment Elevation Myocardial Infarction, או STEMI), כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין רמות PC EPA (סמן לצריכת אומגה-שלוש ממאכלי ים( בדם בעת אבחנת STEMI ובין היארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, תמותה מכל-סיבה ואשפוזים חוזרים על-רקע קרדיווסקולארי לאחר שלוש שנות מעקב. עוד בחנו החוקרים את הקשר בין ALA (alpha-linolenic acid) כסמן לצריכת אומגה שלוש מירקות, ובין תמותה מכל-סיבה וסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים.

החוקרים כללו באופן פרוספקטיבי 944 חולים עם STEMI (גיל ממוצע של 61 שנים, 209 נשים) שהופנו להתערבות כלילית מילעורית.

במהלך המעקב, 211 חולים אובחנו עם סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, 108 חולים הלכו לעולמם ו-130 חולים אושפזו בשנית מסיבות קרדיווסקולאריות. מניתוח סטטיסטי שכלל תקנון למנבאים קליניים ידועים עלה קשר הפוך בין רמות PC EPA בדם בעת האוטם הלבבי ובין היארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים (יחס סיכון של 0.76 לכל עליה של סטיית תקן אחת, רווח בר-סמך 95% של 0.62-0.94) ואשפוזים חוזרים על-רקע קרדיווסקולארי (יחס סיכון של 0.74 לכל עליה של סטיית תקן אחת, רווח בר-סמך 95% של 0.58-0.95).

החוקרים מסכמים וכותבים כי רמות מוגברות בדם של PC EPA ושל ALA בעת אבחנת STEMI לווה בסיכון מופחת לסיבוכים קליניים. צריכת מזונות עתירי חומצות שומן אלו עשויה להביא לשיפור הפרוגנוזה של חולים לאחר אוטם לבבי עם עליות מקטע ST.

J Am Coll Cardiol. 2020;76:2089-97

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה