עיניים

ניתוחי מקטע קדמי – השוואת שיטות ניקוי שונות ב-Povidone-iodine לפני ניתוח

אנדופתלמיטיס הינו סיבוך נדיר אך הרסני של ניתוחים תוך-עיניים. 

שכיחותו לאחר ניתוחים תוך-עיניים לפי מחקר אחד היא 0.093%. המטרה של חיטוי הינה למנוע או להפחית בצורה משמעותית את מספר המיקרו-אורגניזמים בשדה הניתוחי בזמן הניתוח.

מקובל לחשוב שהמיקרו-אורגניזמים השכיחים ביותר הגורמים להתפתחות אנדופתלמיטיס מצויים בעפעפיים ובלחמית. אי לכך העריכו שהפחתת המשא החיידקי משטח פני העין בזמן הניתוח עשוי להפחית את הסיכון לאנדופתלמיטיס. 

מחקרים שבוצעו בעבר הראו ש- 5% povidone-iodine הינו חומר בטוח ויעיל בהפחתת מספר החיידקים בשטח פני העין בזמן הניתוח.

טיפה אחת או שתיים של 5% povidone-iodine על העין הפחיתה את מספר החיידקים ב- 91% על פי מחקר אחד.

בנוסף לכך שני מחקרים הראו שטיפול לפני הניתוח ב- povidone-iodine מפחית את הסיכון לפתח אנדופתלמיטיס לאחר הניתוח. אולם לא נבדק עד עתה, באופן פרוספקטיבי, ההשפעה של צורות חיטוי שונות באמצעות 5% povidone-iodine. יש הממליצים על טיפה אחת או שתיים בשק הלחמית בעוד שאחרים מצדדים בשטיפת שק הלחמית עם 1% או 5%  povidone-iodine.

המטרה של העבודה המוצגת הייתה להשוות במחקר מבוקר ופרוספקטיבי את היעילות של מתן שתי טיפות של 5% povidone-iodine המטופטפות לשק הלחמית עם שטיפת הפורניקסים ב- 10 מל של חומר זה.

המחקר התבצע על ידי חוקרים מגרמניה מחלקת העיניים של LudwigMaximilians University, Munich ומקליפורניה מ- Stanford University.

השתתפו במחקר 200 עיניים שעברו ניתוח תוך עייני ואלה חולקו באופן אקראי לקבוצת מחקר וקבוצת ביקורת. כל החולים משתי הקבוצות טופלו באופן מקומי באופלוקסצין ובניקוי של השטח הפרי-אורביטלי בPovidone-iodine  לפני ביצוע הניתוח. העיניים של קבוצת הביקורת טופלו בנוסף על ידי טפטוף שתי טיפות של  Povidone-iodine  על הלחמית לפני הניתוח בעוד שהעיניים בקבוצת המחקר עברו שטיפה של הפורניקסים עם 10 מיליליטר שלPovidone-iodine  .

נלקחו תרביות מהלחמית בארבע נקודות זמן שונות לפני ואחרי הניתוח.

עשרים עיניים המהוות 26% מתוך 78 העיניים בקבוצת המחקר היו עם תרביות לחמית חיוביות מיד לפני הניתוח בהשוואה ל- 40 עיניים המהוות 43% מתוך 94 עיניים בקבוצת הביקורת – הבדל שהיה משמעותי מבחינה סטטיסטית. בסוף הניתוח 14 עיניים המהווים 18% מתוך 78 העיניים בקבוצת המחקר ו- 30 עיניים המהווים 32% מתוך 94 העיניים של קבוצת הביקורת היו עם תרביות חיוביות (P=0.05).

מסקנת החוקרים הייתה ששטיפת הפורניקסים עם 5% povidone-iodine מורידה באופן משמעותי את שיעור התרביות החיוביות בזמן הניתוח בהשוואה לטפטוף של שתי טיפות על הלחמית.

De Kaspar MH, Chang RT, Singh K, Egbert PR, Blumenkranz MS, Ta CN: Prospective Randomized Comparison of 2 Different Methods of 5% Povidone-Iodine Applications for Anterior Segment Intraocular Surgery. Arch Ophthalmol. 2005;123:161-165.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עדויות חדשות תומכות בבטיחות טיפות עיניים של מולקולה קטנה לטיפול במחלות כלי דם של הרשתית (מתוך הודעת חברת Exonate)

    עדויות חדשות תומכות בבטיחות טיפות עיניים של מולקולה קטנה לטיפול במחלות כלי דם של הרשתית (מתוך הודעת חברת Exonate)

    חברת Exonate הודיעה על תוצאות מוצלחות במחקר בשלב 1b/2 להערכת בטיחות וסבילות טיפול ב-EXN407, מולקולה קטנה לטיפול מקומי במחלות כלי דם של הרשתית, דוגמת רטינופתיה סוכרתית ובצקת מקולארית סוכרתית. המומחים מסבירים כי EXN407 הינה מולקולה קטנה המעכבת את Serine-Arginine Protein Kinase-1, הניתנת בצורת טיפות עיניים פעמיים ביו ומכוונת באופן סלקטיבי לאיזופורמים של VEGF העשויים להוביל […]

  • ניוון מקולרי גילי (JAMA, CME)

    ניוון מקולרי גילי (JAMA, CME)

    מחלת ניוון מקולרי גילי (Age Related Macular Degeneration, AMD) היא מחלה של הרשתית, המשפיעה בהדרגה על המקולה, האזור המרכזי ברשתית האחראי על חדות הראייה. ההשלכות של ניוון מקולרי גילי מתקדם כוללות ליקוי ראייה חמור, המשפיע באופן משמעותי על פעילויות יומיומיות כגון קריאה וזיהוי פרצופים. הסקירה מתוך ה-JAMA עוסקת באפידימיולגיה, פתופיזיולוגיה, האבחון והטיפול במחלה.

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות ארוכת-טווח של ניתוח טרבקולקטומיה בגלאוקומה מתקדמת (מתוך כנס מטעם ה-American Glaucoma Society)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות ארוכת-טווח של ניתוח טרבקולקטומיה בגלאוקומה מתקדמת (מתוך כנס מטעם ה-American Glaucoma Society)

    בחולים עם אבחנה של גלאוקומה מתקדמת ניתן להציע אפשרות ניתוח טרבקולקטומיה כהתערבות ראשונה, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר Treatment of Advanced Glaucoma Study שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American Glaucoma Society. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים הפונים בשל גלאוקומה מתקדמת הם אלו המצויים בסיכון לעיוורון במהלך חייהם ויש אי-ודאות מסוימת באשר לגישת הטיפול הטובה ביותר […]

  • היענות נמוכה לזריקות מעכבי VEGF מובילות לירידה בחדות הראיה (Ophthalmology Science)

    היענות נמוכה לזריקות מעכבי VEGF מובילות לירידה בחדות הראיה (Ophthalmology Science)

    היענות לזריקות לתוך הזגוגית של מעכבי VEGF עשויה להיות מאתגרת עבור חלק מהחולים עם ניוון מקולארי גילי ניאווסקולארי והם בסיכון לתפקודי ראיה ירודים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Ophthalmology Science. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי, רב-מרכזי, המבוסס על נתונים ממאגר IRIS. הם זיהו 254,655 עיניים מ-226,767 חולים עם ניוון מקולארי גילי ניאווסקולארי אשר קיבלו […]

  • חשיבות מדידת לחץ תוך-עיני בבוקר ובערב (Cureus)

    חשיבות מדידת לחץ תוך-עיני בבוקר ובערב (Cureus)

    מאחר והלחץ התוך-עיני יורד לאורך היום, חשוב להשלים הערכה של הלחץ התוך-עיני בשעות הבוקר ובשעות הערב על-מנת לעקוב בצורה יעילה אחר מחלות התלויות בלחץ תוך-עיני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב בעת Cureus. החוקרים מסבירים כי לחץ תוך-עיני הינו מדד המשמש לזיהוי, אבחנה ומעקב אחר מחלות עיניות, דוגמת גלאוקומה. עם זאת, מדד זה משתנה לאורך היום […]

  • טיפות עיניים עשויות לשפר חדות ראיה בחולים עם בצקת מקולארית משנית לסוכרת (מתוך כנס מטעם ה-American Academy of Ophthalmology)

    טיפות עיניים עשויות לשפר חדות ראיה בחולים עם בצקת מקולארית משנית לסוכרת (מתוך כנס מטעם ה-American Academy of Ophthalmology)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American Academy of Ophthalmology עולה כי טיפול בטיפות עיניים OCS-01 עשוי לשפר את חדות הראיה בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית והתכשיר המבוסס על דקסמתזון עשוי לשמש כטיפול ראשון בצורת טיפות עיניים בחולים אלו. במחקר DIAMOND נכללו חולים עם בצקת מקולארית סוכרתית, אשר חולקו באקראי לקבלת OCS-01 (100 חולים) או […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Faricimab לטיפול בבצקת מקולארית משנית לחסימת וריד הרשתית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Faricimab לטיפול בבצקת מקולארית משנית לחסימת וריד הרשתית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Faricimab (ואביסמו) לטיפול בבצקת מקולארית לאחר חסימת וריד רשתית, כך על-פי הודעת חברת התרופות Genentech. שיעורי חסימת וריד רשתית עומדים על למעלה מ-28 מיליון חולים ברחבי העולם ולמעלה ממיליון חולים בארצות הברית. בחולים עם חסימת וריד הרשתית, הטיפול ב- Faricimab ענה על התוצא העיקרי, […]

  • עדויות ארוכות טווח תומכות בבטיחות ויעילות טיפול בלייזר טרבקולופלסטי כנגד גלאוקומה פתוחת-זווית (מתוך כנס ה-American Academy of Ophthalmology)

    עדויות ארוכות טווח תומכות בבטיחות ויעילות טיפול בלייזר טרבקולופלסטי כנגד גלאוקומה פתוחת-זווית (מתוך כנס ה-American Academy of Ophthalmology)

    טיפול בלייזר טרבקולופלסטי (או Selective Laser Trabeculoplasty) מהווה אפשרות בטוחה ויעילה כאפשרות טיפול ארוך-טווח בחולים עם גלאוקומה פתוחת-זווית, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-American Academy of Ophthalmology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי יש עדויות התומכות ביעילות SLT כטיפול יעיל ובטוח לאיזון לחץ תוך-עיני בחולים עם יתר לחץ תוך-עיני, גלאוקומה ראשונית פתוחת-זווית, גלאוקומה פיגמנטרית […]

  • האם יש תועלת ל-Citicoline כתוספת לטיפול בגלאוקומה? (PLoS One)

    האם יש תועלת ל-Citicoline כתוספת לטיפול בגלאוקומה? (PLoS One)

    במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אין עדויות מספקות התומכות בתועלת של Citicoline להאטת התקדמות גלאוקומה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גלאוקומה הינה גורם מוביל לעיוורון בלתי-הפיך ברחבי העולם. לחץ תוך-עיני מוגבר הינו גורם הסיכון ההפיך היחידי, אך בחולים רבים מתוארת התקדמות המחלה העינית למרות איזון […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה