עיניים

השפעת קרוסלינקינג על קרטוקונוס על פי ממצאי מחקר אמריקאי פרוספקטיבי מבוקר רב מרכזים / פרופ’ מרדכי רוזנר

במהלך העשור האחרון הוכיח עצמו הקרוסלינקינג corneal collagen crosslinking  כטכניקה טיפולית מבטיחה שעוצרת או מאטה את התקדמות קרטוקונוס. הקרוסלינקינג ממתן את תהליך התקדמות הקרטוקונוס על ידי חיזוק וייצוב למלות הקולגן של הקרנית, בצורה המחקה את הקרוסלינקינג הטבעי המתרחש בקרנית במשך הזמן עם התקדמות הגיל. תוצאת הטיפול הינה הקשחה מכנית של הקרנית ומטרתו הקלינית היא עצירת התקדמות הקרטוקונוס. המאמר הנוכחי מדווח על התוצאות של קרוסלינקינג כטיפול בהתקדמות קרטוקונוס פרוגרסיבי ב- 205 משתתפים במחקר פרוספקטיבי מבוקר ואקראי רב מרכזים בארצות הברית כאשר קבוצת הביקורת קיבלה טיפול דמה, כפי שנצפו כעבור שנה.

החוקרים היו מארצות הברית, מהמרכז לקרטוקונוס ומחלקת העיניים של בית הספר לרפואה על שם Rutgers בניוארק, ניו ג’רסי, מכון העיניים על שם Woolfson באטלנטה , ג’ורג’יה, מ- Avedro, Inc . בוולטהם, מסצ’וסטס, מ- Durrie Vision באוברלנד פרק בקנזס, ומ- See Clearly Vision Group במקלין, וירג’יניה המייצגים את ה- United States Crosslinking Study Group .

מטרת המחקר הייתה להעריך את הבטיחות ואת היעילות של קרוסלינקינג כטיפול בקרטוקונוס פרוגרסיבי. המשתתפים שהיו בקבוצת הטיפול קיבלו טיפול סטנדרטי של קרוסלינקינג, בעוד שהמשתתפים בקבוצת הביקורת קיבלו רק ריבופלבין ללא הסרת האפיתל. התוצא העיקרי ליעילות הטיפול היה  השינוי כעבור שנה בתוצאת הערך הקרטומטרי המרבי בבדיקת טופוגרפית, בהשוואה לתוצאה הטיפול בקבוצת הביקורת. התוצאים המשניים היו חדות הראיה המתוקנת, האקויולנט הספרי של הרפרקציה, חדות הראייה הבלתי מתוקנת ותופעות לואי בלתי רצויות.

התוצאות הראו שבקבוצה שקיבלה טיפול בקרוסלינקינג, הערך הקרטומטרי המרבי בבדיקת טופוגרפית נעשה קטן יותר ב- 1.6 דיופטר כעבור שנה, בעוד שהקרטוקונוס המשיך להידרדר בקבוצת הביקורת. בקבוצת הטיפול, ערך הקרטומטריה המרבי נעשה קטן ב- 2 דיופטר או יותר בקרב 28 עיניים המהווים 31.4 אחוזים ונעשה גדול ב- 2 דיופטר או יותר בחמש עיניים המהווים 5.6 אחוזים. חדות הראייה המתוקנת והבלתי מתוקנת השתפרה בקבוצת הטיפול. ערפול של הקרנית היה תופעת הלוואי המדווחת השכיחה ביותר לאחר קרוסלינקינג. לא היה כל שינוי משמעותי בספירת תאי אנדותל לאחר הקרוסלינקינג.

מסקנת החוקרים היא שטיפול בקרוסלינקינג היה יעיל בשיפור הערך הקרטומטרי המרבי, ובשיפור חדות הראייה המתוקנת והבלתי מתוקנת בעיניים עם קרטוקונוס פרוגרסיבי כפי שנמדדה שנה לאחר הטיפול. פרופיל הבטיחות היה מצוין. אי לכך קרוסלינקינג מהווה עבור חולה הקרטוקונוס אפשרות טיפולית יעילה להפחתת התקדמות המחלה.

Hersh PS, Stulting RD, Muller D, Durrie DS

United States Multicenter Clinical Trial of Corneal Collagen Crosslinking for

Keratoconus Treatment

Ophthalmology 2017;124:1259-1270

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה