עיניים

דוח ה- AAO על סטנטים מונוקנליקולריים בלצרציות של העפעפיים/ פרופ’ מרדכי רוזנר

האגודה האמריקאית לרפואת עיניים מכינה הערכות טכנולוגיות בתחום רפואת העיניים המעריכות פרוצדורות, תרופות, בדיקות אבחנתיות ובדיקות סקר חדשות וקיימות. המטרה של הערכות אלה היא לסקור באופן סיסטמתי  את תוצאות המחקרים הקיימים לגבי היעילות והבטיחות של פעולות – פרוצדורות, תרופות ובדיקות. לאחר ביצוע הסקירה על ידי חברי הועדה להערכת טכנולוגיות באופתלמולוגיה  – Ophthalmic Technology Assessment Committee, האגודות המתאימות של תתי ההתמחויות המתאימים והייעוץ המשפטי, מוגשות ההערכות לחבר הנאמנים של האקדמיה שמחליטים אם לפרסמם כהצהרות רשמיות של האקדמיה.

המטרה של המחקר הנוכחי של פנל הארובה והאוקולופלסטיקה של הועדה להערכת טכנולוגיות באופתלמולוגיה, הייתה לבדוק את  הספרות שפורסמה לגבי היעילות והבטיחות של סטנטים מונוקנליקלריים במקרים עם לצרציות – חתכים טראומטיים בעפעפיים.
החוקרים היו מיחידת הניתוחים האוקולופלסטיים של מחלקת העיניים של Lions Eye Institute של המרכז הרפואי אלבני בניו יורק, מבית החולים לעיניים ואוזניים של הקולג’ לרפואה של אוניברסיטת אילינוי בשיקגו, מ- Gavin Herbert Eye Institute באירבין, קליפורניה, מ- Vanderbilt Eye Institute של Vanderbilt University בנאשוויל, טנסי, מבית החולים לעיניים ואוזניים של מסצ’וסטס, של בית הספר לרפואה הרווארד בבוסטון, וממנתחי ויועצי העיניים של אוהיו בקולומבוס, אוהיו.

בוצעה סקירת ספרות במאי 2018 בעזרת המאגר של PubMed כדי לאתר את כל הדיווחים בשפה האנגלית של השתלה מונוקנליקולרית במקרים של חתכים טראומטיים של הקנליקולי. לא נכללו דיווחים על פחות מעשרה מטופלים ועם מעקב של פחות משלושה חודשים לאחר הניתוח. בדרך זו אותרו 99 מאמרים וחמישה עשר מהם עמדו בקריטריונים של הצגת הנתונים, ונכללו בהערכה. פנל מטודולוגי העריך את איכות ההוכחות במאמרים אלה וסיווג אותם בהתאם לרמת ההוכחה level-of-evidence.

התוצאות היו שכל 15 המאמרים סווגו כבעלי רמת הוכחה מדרגה שלישית. ההצלחה האנטומית והתפקודית לאחר ניתוח נעה בין 68 אחוזים ל- 100 אחוזים לגבי הצלחה אנטומית ובין 79 אחוזים ל- 100 אחוזים מבחינת הצלחה תפקודית.  הסטנטים המונוקנליקולריים בדרך כלל נסבלו היטב. שעורי היציאה extrusion שלהם נעו בין אפס אחוזים ל- 29 אחוזים.
מסקנת החוקרים הייתה שקיימות רק הוכחות מדרגה שלישית לגבי יעילות השימוש בסטנטים מונוקנליקולריים בלצרציות של העפעפיים, והמחקרים שבוצעו עד כה לא זיהו הבדלים בין הקבוצות עבור סיבוכים נדירים או כישלון. נראה שהסטנטים המונוקנליקולריים יעילים ונסבלים במצבים של לצרציות של הקנליקולי. סיבוכים אפשריים כוללים בשכיחות הגבוהה ביותר – יציאה של הסטנטים, ולאחר מכן שינוי במיקום של הסטנט, היווצרות גרנולומה, אקטרופיון, היווצרות פונקטום דמוי סדק slit, היווצרות פיסטולה וזיהום. הומלץ לבצע מחקרים נוספים שיעזרו לזהות את פרק הזמן המיטבי של השארת הסטנט ואשר ישוו בין התוצאות של שימוש בסטנט מונוקנליקולרי לסטנט ביקנליקולרי.

 

Wladis EJ, Aakalu VK, Tao JP, Sobel RK, Freitag SK, Foster JA, Mawn LA
Monocanalicular Stents in Eyelid Lacerations
A Report by the American Academy of Ophthalmology
Ophthalmology 2019;126:1324-1329

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה