עיניים

דו”ח האקדמיה האמריקאית לרפואת עיניים – AAO על תוצאות DCR אנדונזלי לעומת DCR חיצוני/ פרופ’ מרדכי רוזנר

עין , AMD

האגודה האמריקאית לרפואת עיניים מכינה הערכות טכנולוגיות בתחום רפואת העיניים המעריכות פרוצדורות, תרופות, בדיקות אבחנתיות ובדיקות סקר חדשות וקיימות. המטרה של הערכות אלה היא לסקור באופן סיסטמתי את תוצאות המחקרים הקיימים לגבי היעילות והבטיחות של פעולות – פרוצדורות, תרופות ובדיקות. לאחר ביצוע הסקירה על ידי חברי הועדה להערכת טכנולוגיות באופתלמולוגיה  – Ophthalmic Technology Assessment Committee, האגודות המתאימות של תתי ההתמחויות המתאימים והייעוץ המשפטי, מוגשות ההערכות לחבר הנאמנים של האקדמיה שמחליטים אם לפרסמם כהצהרות רשמיות של האקדמיה.

המטרה של ההערכה הנוכחית של פנל אוקלופלסטיקה וארובה, של הועדה להערכת טכנולוגיות באופתלמולוגיה, הייתה להשוות את היעילות של דקריוציסטרינוסטומיה DCR אנדונזלית ל- DCR בגישה חיצונית. החוקרים היו מארצות הברית: ממכון העיניים ונדרבילט של המרכז הרפואי של אוניברסיטת ונדרבילט בנשוויל, טנסי, מבית החולים לעין ולאוזן של הקולג’ לרפואה של אוניברסיטת אילינוי בשיקגו,  ממכון העיניים ליונס באלבני, ניו-יורק, מבית החולים לעיניים ווילס, בפילדלפיה, פנסילבניה, וממכון העיניים קולן של קולג’ ביילור לרפואה יוסטון, טקסס. 

בוצעה סקירת ספרות במאגר המיידע של PubMed במרץ 2016 שעודכנה באוקטובר 2017 ובפברואר 2019. אסטרטגיית החיפוש נועדה לעדכן את ההערכה הטכנולוגית הראשונה על DCR אנדונזלי משנת 2001, על ידי זיהוי מחקרים בבני אדם שפורסמו בשפה האנגלית ועברו הערכה בטרם פרסום, מאז 2000, שהשוו את התוצאות של DCR אנדונזלי לתוצאות של DCR בגישה חיצונית. החוקרים מצאו 169 מאמרים. מהם, רק 13 עמדו במדדים להכללה בהערכה והם דורגו בהתאם לרמת חוזק הראיות. ששה מהם היו מרמה שניה ושבעה היו מרמה שלישית. רק שלושה מתוך 13 מחקרים אלה, הסיקו מסקנות שהראו הבדלים משמעותיים מבחינה סטטיסטית, אך כולם היו עם רמת חוזק ראיות מדרגה שלישית. שניים מתוך שלושת המאמרים עם הבדל בתוצאות שהיה משמעותי מבחינה סטטיסטית, הראו יעילות פחותה יותר של DCR אנדונזלי באמצעות לייזר (63 אחוזים ו- 64 אחוזים הצלחה) בהשוואה ל- DCR בגישה חיצונית (94 אחוזים הצלחה). המחקר השלישי הראה ש- DCR אנדונזלי שלא באמצעות לייזר היה יעיל יותר (84 אחוזים הצלחה) מ- DCR בגישה חיצונית (70 אחוזים הצלחה). שאר המחקרים לא מצאו הבדל משמעותי מבחינה סטטיסטית בשעורי ההצלחה של שתי הטכניקות.

מסקנת החוקרים הייתה שמידע מוגבל מצביע על כך ש- DCR אנדונזלי באמצעות לייזר עשוי להיות פחות יעיל בהשוואה ל- DCR בגישה חיצונית, ושהמיידע הקיים עד עתה אינו מספיק כדי להסיק מסקנות אם DCR אנדונזלי שלא באמצעות לייזר הינו יעיל יותר, שווה ביעילותו, או פחות יעיל בהשוואה ל- DCR בגישה חיצונית.

Sobel RK, Aakalu VK, Wladis EJ, Bilyk JR, Yen MT, Mawn LA

A Comparison of Endonasal Dacryocystorhinostomy and External Dacryocystorhinostomy

A Report by the American Academy of Ophthalmology

Ophthalmology 2019;126:1580-1585

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה