חדשות

בכירים באירגוני בריאות הציבור והתזונה מתנגדים ליוזמת משה''ב לסימון הירוק של מוצרי תזונה בריאים/מומלצים מהחשש לעליית מחירים, צריכת יתר והטיות (דהמרקר)

06/08/2019

מאת מערכת אי-מד

ע"פ דיווח בדהמרקר , קיימת התנגדות עזה בקרב בכירים באירגוני בריאות הציבור והתזונה ליוזמת משרד הבריאות לסימון ירוק של מוצרי תזונה בריאים.

ההתנגדות על רקע החשש שהסימון הירוק יהפוך לפקטור שיווקי אשר יוביל גם לעליית מחירים, וכן מכך שצרכנים יסברו שבשל הסימון הירוק ניתן לצרוך את המוצר ללא הגבלה.

מעבר לכך, קיימות התנגדויות ספציפיות ועקרוניות לקריטריונים ולהחלטות שהתקבלו באשר לסימון . כך למשל, בעוד שגבינת קוטג' (שלדעת המומחים מכילה כמות גבוהה מידי של נתרן ומעט מידי סידן) מקבלת את הסימון הירוק לפי המלצת ועדת המומחים של המשרד, טחינה גלמית אינה מקבלת את הסימון (על אף שבצריכה מהולה שלה כמות הנתרן היא מתחת לסף שעשוי להגדיר אותה כמוצר ירוק).

בנוסף, הסימון הירוק שנקבע ע"י המשרד מוטה לדעת המומחים למוצרי חלבון מן החי, בעוד שחלבון מן הצומח אינו מקבל מספיק ביטוי, למרות שההמלצות הן להעלות דווקא צריכה של חלבון מן הצומח. בנוסף, מוצר כמו עוף למשל (שכלשעצמו בשל ההכשרה הנהוגה בישראל מכיל כמות נתרן גבוהה מידי לדעת המומחים ואינו צריך לקבל את הסימון הירוק) נצרך במרבית המקרים כשניצל מטוגן, מה שהופך אותו לדעתם למוצר מאוד לא ירוק...

מסקנת המומחים היא שהיוזמה הזו תוביל ליותר חסרונות ונזקים מאשר תועלת ושיש לזנוח אותה ולהסתפק במהלך של סימון מוצרים אדומים (מזיקים) בלבד.

בתגובה מסר משרד הבריאות : "מטרת הסימון הירוק היא לאפשר את הבחירה הבריאה. הכוונה היא לאכול במידה, לפי הצרכים התזונתיים. ההחלטה על הסימון הירוק על קטגוריות מוצרים נלקחה לאחר דיון מקצועי מעמיק עם הוועדה המדעית הבלתי־תלויה. מטרת שיתוף הציבור היא לשמוע רעיונות ומחשבות מקצועיים ואחרים כדי לטייב את הסימון. כל ההערות של בעלי העניין יילקחו בחשבון במלוא כובד הראש".

לכתבה המלאה בדהמרקר

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<