אונקולוגיה

התועלת של תוספת מטפורמין לטיפול ב-EGFR-TKI בחולים עם סרטן ריאות (JAMA Oncol)

מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology עולה כי תוספת מטפורמין לטיפול סטנדרטי ב-EGFR-TKI (Epidermal Growth Factor Receptor Tyrosine Kinase Inhibitor) בחולים עם אדנוקרצינומה מתקדמת של הריאה הוביל לשיפור משמעותי בהישרדות ללא-התקדמות.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות בחולים עם אדנוקרצינומה מתקדמת של הריאה, אשר טופלו במשלב EGFR-TKI עם מטפורמין, בהשוואה לחולים שטופלו ב-EGFR-TKI בלבד.

מדובר במחקר אקראי, בשלב 2, בתווית-פתוחה, אשר נערך במקסיקו וכלל חולים בגילאי 18 שנים ומעלה, עם עדות היסטולוגית לאדנוקרצינומה של הריאה בשלב IIIB-IV ועדות למוטאציית EGFR. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב-EGFR-TKI (Erlotinib Hydrochloride, Afatinib Dimaleate, או Gefitinib) עם מטפורמין (500 מ”ג, פעמיים ביום), או לטיפול ב-EGFR-TKI בלבד. הטיפול נמשך עד להופעת רעילות בלתי-נסבלת או הסרת ההסכמה של המטופל לטיפול.

התוצא העיקרי היה הישרדות ללא-התקדמות מחלה באוכלוסיה לפי כוונה לטיפול. תוצאים משניים כללו שיעורי תגובה אובייקטיבית, שיעורי בקרת מחלה, שיעורי הישרדות כוללים ובטיחות הטיפול.

מדגם המחקר כלל 139 חולים (גיל ממוצע של 59.4 שנים, 65% נשים) אשר חולקו באקראי לטיפול ב-EGFR-TKI בלבד (70 חולים) או בשילוב עם מטפורמין (69 חולים).

חציון ההישרדות ללא-התקדמות היה ארוך יותר משמעותית בקבוצת הטיפול המשולב, בהשוואה לטיפול ב-EGFR-TKI בלבד (13.1 לעומת 9.9 חודשים, יחס סיכון של 0.60, p=0.03). חציון ההישרדות הכוללת גם כן היה ארוך יותר משמעותית בחולים תחת הטיפול המשולב (31.7 לעומת 17.5 חודשים, בהתאמה, p=0.02).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאים אלו תומכים בהשלמת מחקר בשלב 3, מבוקר-פלסבו.

JAMA Oncol. 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה