חדשות

תה ירוק עשוי להפחית את הסיכון לחלות בסרטן הדם והלימפה (Cancer Causes & Control)

04/02/2020

באדיבות האגודה למלחמה בסרטן

מחקר ביפן בדק את הקשר בין צריכת תה ירוק ובין התפתחות סרטן הדם והלימפה (ממאירויות המטולוגיות).

ידוע זה מכבר כי שיעור הממאירויות ההמטולוגיות גבוה יותר בקרב לבנים מאשר בקרב אסייתיים. החוקרים שיערו כי ייתכן שניתן להסביר נתון זה, חלקית לפחות, בשל הבדלים בהרגלי שתיית תה ירוק. לשם כך נבדקו נתונים של 52,464 בני אדם בריאים בגיל 79-40 מרחבי יפן, שמילאו שאלוני בריאות ואורח חיים, ודיווחו על תדירות וכמות הצריכה הממוצעת של תה ירוק במהלך שנה. המידע הרפואי נבדק מול נתונים מרישום סרטן היפני ולאחר מעקב חציוני של 13.3 שנים, אותרו 323 מקרים של ממאירויות המטולוגיות (219 מקרי סרטן לימפה ו-95 מקרי סרטן דם) בקרב המשתתפים.

משקלול הנתונים עלה כי תדירות צריכת תה ירוק הייתה קשורה בירידה בסיכון לפתח ממאירויות המטולוגיות: צריכה יומית של 2 כוסות או יותר הפחיתה את הסיכון ב-35%; וצריכה גבוהה (5 או יותר כוסות) ב-37%.  גם צריכה כלשהי של תה ירוק (מ-1 או יותר כוסות בחודש ועד 5 או יותר כוסות ביום) הייתה קשורה בירידה בסיכון זה של 34% . הירידה בסיכון נצפתה בעיקר בסרטן דם מסוג AML (לוקמיה מיאלובלסטית חריפה): ירידה של 67% (בשתיית 2 כוסות או יותר ביום), 63% (4-3 כוסות) ו-67% (5 או יותר  כוסות).

החוקרים סבורים כי ייתכן שההסבר לתוצאות המחקר מצוי בהשפעה של מרכיב המצוי בתה ירוק - EGCG (epigallocatechin-3-gallate) - על מנגנונים הקשורים בעידוד מות התאים (אפופטוזיס) במגוון תאי סרטן או על עיכוב שגשוג תאי סרטן. עם זאת, החוקרים מציינים כי חסרות ראיות על היכולת של EGCG להגיע למחזור הדם ברמת צריכה של פחות מכוס תה אחת ביום. 

לסיכום, ממצאי המחקר מצביעים על אפשרות של  השפעה מיטיבה ומפחיתת סיכון של שתיית תה ירוק (2 כוסות ומעלה ביום) , מפני היארעות ממאירויות המטולוגיות, בעיקר של סרטן דם מסוג AML.

המאמר פורסם ב-26.8.2019 בכתב העת Cancer Causes & Control

לקריאה מורחבת: Green tea consumption and risk of hematologic neoplasms: the Japan Collaborative Cohort Study for Evaluation of Cancer Risk (JACC Study)

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני