אונקולוגיה

סיכום כנס מכון אלה למלבאום על העדכונים החדשים בסרטן העור

הודעת מכון אלה

200 רופאים השתתפו לאחרונה בכנס מכון אלה למלבאום לאימונו-אונקולוגיה של המרכז הרפואי שיבא. הכנס שנערך בנושא “עדכונים בדרמטולוגיה מודרנית” במלון הילטון בתל אביב, אירח רופאי עור במטרה לסקור את העדכונים החדשניים ביותר בטיפול בסרטן העור.

את הכנס פתחפרופ’ יעקב שכטר, יו”ר הכנס ומנהל מכון אלה. בנאומו סקר פרופ’ שכטר את הטיפולים החדשניים לטיפול ומניעת מלנומה גרורתית. “הטיפולים העיקריים שיש ברשותנו כיום עבור חולי מלנומה הם טיפולים אימונולוגיים ומכווני מטרה הן למחלה גרורתית והן כטיפול מונע לשלב 3 של המחלה. בין הטיפולים למשל, אנו מטפלים בתרופות אימונותרפיות כטיפול יחידני ואף כטיפול משולב להגברת יעילות הטיפול, כמו למשל אופדיבו וירבוי”. בהרצאתו הסביר פרופ’ שכטר כי הטיפולים האונקולוגיים החדשניים הביאו לפריצת דרך בטיפול במלנומה גרורתית, “בזכות הטיפולים החדשים מעל מחצית מהמטופלים שלנו מגיבים לטיפול ואת מרביתם אף ניתן להגדיר כמחלימים ממלנומה, כלומר חיים מעל 5 שנים מעת אבחון המחלה. לשם ההשוואה לפני עשור פחות מ-5% מהחולים הצליחו לשרוד 5 שנים מאבחונם”.

בנוסף, סקר פרופ’ שכטר טיפולים שעדיין נמצאים בשלבי מחקר, “שני מחקרים חדשניים בתחום שמתבצעים בימים אלה הם השתלת צואה מיקרוביום כטיפול בחולים גרורתיים ואימונופרזיס טכנולוגיה לניקוי הדם של המטופל באופן זהה לדיאליזה. טיפול זה מסנן את הדם ומאפשר לדלות מולקולות המעכבות את מערכת החיסון של המטופל מלפעול נגד תאים סרטניים. מחקרים אלו מתבצעים לראשונה בישראל ובעולם”.

בתוך כך, פרופ’ שכטר הציג את הקמתה של המרפאה הרב תחומית החדשה למלנומה במרכז הרפואי שיבא. “מכון אלה מטפל בכ-800 חולים חדשים בשנה, המהווים כ-80 אחוז מחולי סרטן העור בישראל. המרפאה החדשה הוקמה במטרה לרכז את כל שירותי הרפואה וטיפול במקום אחד. כעת המטופלים של מכון אלה יוכלו לראות את האונקולוג, כירורג, ופלסטיקאי במקום אחד. מה שעומד לנגד עינינו הוא המטופל והקמת המרפאה החדשה מהווה צעד חשוב להבטחת נוחות המטופל ובני משפחתו”.

בתוך כך, הכנס כלל את הרצאתו של פרופ’ אלון סקופ, מנהל מרכז קיטנר לאבחון ומחקר של סרטן העור על האבחנה הקליני של גידולי העור; ד”ר איילת רשפון, רופאה במרפאה לאבחון סרטן העור במרכז הרפואי תל אביב בנושא אבחון סרטן העור;דר יונתןכהן, רופא בכיר במרכז הרפואי הדסה עין כרם על טיפול במלנומה גרורתית; פרופ’ יוסי אלקלעי מהמרכז הרפואי אסותא בנושא טיפול תרופתי וניתוחי של סרטן העור שאינו מלנומה; ד”ר נתי אשר ממכון אלה על הגישות החדשות לסרטן העורMerkel cell cancer(MCC); ד”ר זיאד חמאיסי רופא במחלקת העור במרכז הרפואי רמב”ם בנושא תופעות רעילות עוריות בטיפול אונקולוגי; ד”ר אילן גולדברג, מנהל מרפאת לימפומות של העור במרכז הרפואי תל אביב וד”ר שמיר גלר מנהל מרפאת עור במרכז הרפואי תל אביב בנושא העדכונים החדשים בטיפול בלימפומה של העור. בנוסף לכך השתתפו ד”ר אשר, ד”ר מור מיודובניק מהמרכז הרפואי תל אביב וד”ר שמיר בתיאור מקרים שונים של סרטן העור ודיון סביבם.

בין ההרצאות בכנס, ד”ר אשר הרצה על סרטן העור הנדירMCC: “עד לאחרונה המחלה בשלב הגרורתי הייתה עם פרוגנוזה עגומה. בשנים האחרונות אנו עדים לתוצאות אופטימיות לטיפולים אימונותרפיים”, הסביר ד”ר אשר. “אומנם עוד לא הגענו לתוצאות המרשימות של הטיפול במלנומה, אך אנו מקווים להיות גם שם. אנחנו מצליחים להשיג אחוזי תגובה יפים במחלה ונראה שמשך התגובה ארוך הרבה יותר מאשר הטיפולים הסטנדרטיים שהיו לאחרונה כימותרפיה. אחוזי התגובה לכימותרפיה אומנם גבוהים יחסית, עם שיעור הנע בין 60-70 אחוז אך לטווח קצר בלבד, כלומר לאחר חצי שנה אצל מרבית החולים המחלה חוזרת ומתקדמת. לעומת זאת באימונותרפיה מעכביPD1ואנטיPDL1משיגים אחוזי תגובה בדומה לכימותרפיה של 50-60 אחוז אבל משך התגובה לטיפול גם נראה מבטיח”. ד”ר אשר הוסיף ואמר כי הוא מאמין שבשנים הבאות יתאפשר גם לטפל בסרטן העור מסוגMCCגם כטיפול מונע בשלב 3 ואולי גם אחרי ניתוח בשלב 1 ו-2″.

להורדת המצגת של פרופ’ שכטר

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה