אונקולוגיה

עדויות חדשות קושרות בין עשרות מוצרי מזון וחומרי תזונה ובין הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res)

במאמר שפורסם בכתב העת Breast Cancer Research מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי צריכת אלכוהול מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד, בעוד שסיבים תזונתיים לוו בסיכון מופחת למחלה הממארת. בנוסף, החוקרים מדווחים כי לצריכת פירות עשויה להיות השפעה מגנה מפני הממאירות.

החוקרים בחנו באופן שיטתית את הקשר בין צריכת 92 מוצרי מזון וחומרי תזונה ובין הסיכון לסרטן שד. הם התבססו על נתונים אודות 272,098 נשים שלקחו חלק במחקר EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) והתבססו על שאלוני תזונה להערכת הצריכה של 92 מוצרי מזון וחומרי תזונה. ניתוח סטטיסטי שימש לכימות הקשר בין כל מוצר מזון/חומר תזונה ובין הסיכון לסרטן שד.

מהנתונים עולה כי שישה מוצרי מזון וחומרי תזונה נקשרו עם הסיכון לסרטן שד במחקר EPIC שכלל 10,979 מקרים. צריכת אלכוהול רבה לוותה בסיכון מוגבר לסרטן שד עם יחס סיכון של 1.05 לכל עליית סטיית תקן אחת וממצאים דומים תועדו עם צריכת בירה/סיידר וצריכת יין (יחס סיכון של 1.05 ויחס סיכון של 1.04 לכל עליית סטיית תקן אחת).

מנגד, צריכה רבה יותר של סיבים, תפוח/אגס ופחמימות נקשרה עם סיכון מופחת לסרטן שד עם יחסי סיכון לכל עליית סטיית תקן אחת של 0.96, 0.96 ו-0.96, בהתאמה).

כאשר החוקרים בחנו את הנתונים במדגם Netherlands Cohort Study שכלל 2,368 מקרים, הם מצאו כי הממצאים היו דומים בהיקף ובכיוון, למעט צריכת בירה/סיידר, אשר לא נקשרה באופן מובהק עם הסיכון לסרטן שד במדגם זה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מאשרים כי צריכת אלכוהול רבה מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד ורומזים כי צריכת סיבים בתזונה וייתכן כי צריכת פירות מלווה בסיכון מופחת לממאירות.

Breast Cancer Res. 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה