אונקולוגיה

תוצאות מחקר ה- RxPONDER מדגימות כי בדיקת Oncootype DX® יכולה לחסוך שימוש בכימותרפיה ברוב הנשים עם סרטן שד בשלב מוקדם ועם עירוב בלוטות (הודעת אונקוטייפ)

סרטן שד

• תוצאות ראשוניות ממחקר פאזה III שתוכנן באופן עצמאי על ידי הרשת למחקר הסרטן (SWOG cancer research network) והוצג בכנס סרטן השד העולמי בסן אנטוניו 2020.

• תוצאות מחקר ה- RxPONDER בו השתתפו מעל ל- 5,000 נשים, עלולות לשנות את דרך הטיפול בסרטן השד עם עירוב בלוטות, כפי שעשה מחקר ה- TAILORx במחלה ללא עירוב בלוטות.

Exact Sciences Corp הודיעה היום כי נתוני ה- RxPONDER (Rx for Positive Node, Endocrine Responsive Breast Cancer) הגדירו בהצלחה את התועלת של כימותרפיה במטופלות עם סרטן שד מוקדם ועם 1-3 בלוטות מעורבות בעלות תוצאות אונקוטייפ של 0 עד 25. תוצאות ראשוניות ממחקר זה, בהובלה עצמאית של הרשת לחקר הסרטן ה- SWOG ובחסות המכון הלאומי לסרטן (NCI), זיהו את רוב הנשים עם 1-3 בלוטות חיוביות שלא קיבלו שום תועלת מכימותרפיה. הנתונים יוצגו ב -10 לדצמבר בכנס העולמי לסרטן השד בסן אנטוניו 2020 (2020 San Antonio Breast Cancer Symposium).

ה- RxPONDER הראה שקיימת השפעה שונה של כימותרפיה בהתבסס על תוצאות Recurrence Score® לנשים לאחר גיל המעבר ולפני גיל המעבר. אצל נשים לאחר גיל המעבר עם תוצאות מדד הישנות של 0-25 לא נצפתה תועלת מכימותרפיה ולכן מטופלות אלו עשויות להימנע מתופעות הלוואי הנלוות לטיפול. חשוב לציין כי לא נצפתה תועלת כימותרפית ללא קשר למספר הבלוטות המעורבות, דרגת התמיינות הגידול (Grade) או גודלו. שני שליש מהנשים במחקר היו לאחר גיל המעבר.

התוצאות הראשונות הוכיחו גם כי לאחר חציון של 5 שנות מעקב, נשים שנמצאות לפני גיל המעבר ובעלות מדד הישנות 0-25, מקבלות תועלת כימותרפית מובהקת סטטיסטית עם שיפור ממוצע בשיעורי ההישנות המרוחקים ב-5 שנים של 3%.

כ- 85% מהנשים עם מחלה המערבת בלוטות לימפה הן עם מדד הישנות של 0 עד 25. נשים עם מדד הישנות 26-100 (לפני ואחרי גיל המעבר) לא נכללו במחקר מכיוון שהחוקרים הסתמכו על מחקרים קודמים שקבעו כי אצל קבוצת חולים זו קיימת תועלת מכימותרפיה. חוקרי ה- SWOG מתכוונים לפרסם את תוצאות ה- RxPONDER המפורטות בפרסום שנבדק על ידי עמיתים.

“מדי יום במרפאות ברחבי העולם, רופאים נאבקים בשאלה כיצד לטפל בצורה הטובה ביותר בנשים עם צורה שכיחה זו של סרטן השד”, אמר המחבר הראשי במחקר, קווין קלינסקי, MD, חוקר SWOG ותיק ומנהל משפחת גלן במרכז שד במכון לסרטן Winship באוניברסיטת אמורי (Glenn Family Breast Center at the Winship Cancer Institute of Emory University). “התוצאות האלו משנות את ההנחיות המקצועיות ומדגימות כי ניתן לחסוך מהרוב הגדול של הנשים לאחר גיל המעבר כימותרפיה מיותרת ולקבל טיפול הורמונלי בלבד. ממצאים אלו עשויים להביא יותר בהירות לרופאים והקלה מסוימת לחולים “

כ- 25% מהחולות המאובחנות מדי שנה עם סרטן שד מוקדם חיובי לקולטנים להורמונים (HR) הן בעלי גידול שהתפשט לבלוטות הלימפה שלהן, ושתיים מתוך שלוש הן לאחר גיל המעבר. הרוב המכריע של חולות אלה מקבלות כיום כימותרפיה.

“עם מחקרי ה- RxPONDER וה- TAILORx, יש כיום בהירות מוחלטת שאינה ניתנת להכחשה לגבי מי מרוויח ומי לא מרוויח מכימותרפיה בקרב חולות עם סרטן שד בשלב מוקדם, ללא עירוב בלוטות ועם עירוב בלוטות” אמר סטיבן שאק, MD , המנהל הרפואי “התוצאות המיוחלות הללו, הממשיכות להתבסס על מכלול הראיות התומכות בתפקיד של בדיקת Oncotype DX בעיצוב הפרקטיקה הקלינית, המשפיעות על עשרות אלפי נשים ברחבי העולם.”

אחד המחקרים הקליניים הגדולים ביותר בקרב נשים עם סרטן שד מוקדם חיובי לקולטנים להורמונים, שלילי לקולטן HER-2 ועם 1-3 בלוטות חיוביות הוא מחקר ה- .RxPONDER מחקר פרוספקטיבי, אקראי, פאזה III שנערך ב- 632 אתרים ב-9 מדינות – ארצות הברית, קנדה, מקסיקו, קולומביה, אירלנד, צרפת , ספרד, דרום קוריאה וערב הסעודית. המחקר כלל יותר מ -5,000 נשים עם עד 3 בלוטות חיוביות. נשים עם מדד הישנות בין 0-25 חולקו באקראי לטיפול הורמונלי בלבד או לטיפול כימותרפי ולאחריו טיפול הורמונלי. מטופלים אקראיים סווגו על פי תוצאת מדד ההישנות שלהם, מצב גיל המעבר וסוג הניתוח להוצאת בלוטות הלימפה.

השימוש בבדיקת ה- Oncotype DX בסרטן השד בשלב מוקדם נתמך על ידי תוצאות פוטנציאליות של יותר מ -17,000 חולים עם מחלה בעלת עירוב בלוטות ומעל ל- 83,000 חולים עם מחלה ללא עירוב בלוטות, כולל מחקר TAILORx. תוצאות ה- TAILORx, שפורסמו בשנת 2018, הראו כי בדיקת ה- Oncotype DX מזהה את הרוב המכריע של הנשים עם מחלה ללא עירוב בלוטות אשר אינן זוכות לתועלת משמעותית מכימותרפיה (כ -80%), כמו גם את המיעוט החשוב שעבורן הכימותרפיה יכולה להיות מצילת חיים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 ישנה וריאביליות ניכרת במדידות יחס אלבומין: קריאטינין באותו מטופל, כאשר השלמת מספר איסופי שתן לבדיקת יחס אלבומין: קריאטינין עשויה לשפר את הדיוק במעקב אחר שינויים לאורך זמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אלבומינוריה הינה סמן פרוגנוסטי ואבחנתי […]

  • ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם מחלת כליות כרונית, קיים קשר בלתי-תלוי בין רמות אלבומין מסוכרר ובין הסיכון למחלת כליות סופנית, מחלות לב וכלי דם ותמותה, ללא תלות באבחנה של סוכרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי המוגלובין מסוכרר משמש באופן לזיהוי הפרעות במשק הסוכר, אך […]

  • חשיבות קופפטין בחיזוי הפרעות במשק נתרן בחולים לאחר ניתוח להסרת אדנומה היפופיזרית (Neurosurgery)

    חשיבות קופפטין בחיזוי הפרעות במשק נתרן בחולים לאחר ניתוח להסרת אדנומה היפופיזרית (Neurosurgery)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurosurgery מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שינויים בריכוזי קופפטין בדם עשויים לסייע בחיזוי הסיכון להיפונתרמיה או היפרנתרמיה בחולים לאחר ניתוח אנדוסקופי להסרת אדנומה בהיפופיזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי AVP (או Arginine Vasopressin) הינו הורמון חשוב האחראי לשמירה על מאזן הנתרן בדם לאחר ניתוח היפופיזה. מדידת רמות […]

  • האם תנומות במהלך היום מובילות לעליה ברמות סוכר בדם? (Front Endocrinol)

    האם תנומות במהלך היום מובילות לעליה ברמות סוכר בדם? (Front Endocrinol)

    תנומות ארוכות של שעה ומעלה, תנומות במהלך הבוקר, או מנוחת צוהריים עשויות להוביל לעליה ברמות סוכר בדם במבוגרים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Endocrinology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תנומות במהלך היום הן נפוצות בסין ובתרבויות אחרות ועשויות לשחק תפקיד חשוב בבריאות הקרדיו-מטבולית, אך מחקרים קודמים […]

  • רמות CRP ויחס בין אאזנופילים לטסיות מנבאים אירועים חריגים בחולים מאושפזים בשל התלקחות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Cureus)

    רמות CRP ויחס בין אאזנופילים לטסיות מנבאים אירועים חריגים בחולים מאושפזים בשל התלקחות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Cureus)

    במאמר שפורסם בכתב העת Cureus מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רמות CRP (או C-Reactive Protein) ויחס ביןאאזנופילים וטסיות (Eosinophil-to-Platelet, או EPR) הם מנבאים משמעותיים ובלתי-תלויים של אירועים חריגים בחולים מאושפזים עם התלקחות חדה של מחלת ריאות חסימתית כרונית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמי סיכון ידועים להתלקחות מחלת ריאות חסימתית כרונית […]

  • ביופסיית עור מסייעת באבחנה מדויקת של מחלת פרקינסון והפרעות נוירו-קוגניטיביות אחרות (JAMA)

    ביופסיית עור מסייעת באבחנה מדויקת של מחלת פרקינסון והפרעות נוירו-קוגניטיביות אחרות (JAMA)

    ביופסיית עור פשוטה עשויה לסייע בזיהוי צורה חריגה של אלפא-סינוקלאין (Phosphorylated Alpha-Synuclein) ברמת דיוק גבוהה בחולים עם הפרעות נוירו-דגנרטיביות דוגמת מחלת פרקינסון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סינוקלאינפתיות כוללות מחלות פרקינסון, דמנציה עם גופיפי לואי, Multiple System Atrophy ו-Pure Autonomic Failure. בכל שנה מאובחנים כ-200,000 חולים חדשים בארצות הברית עם מחלת פרקינסון, דמנציה עם גופיפי […]

  • חשיפה ארוכת-טווח לגלוקוקורטיקואידים והסיכון למחלות לב וכלי דם (J Clin Endocrinol Metab)

    חשיפה ארוכת-טווח לגלוקוקורטיקואידים והסיכון למחלות לב וכלי דם (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי רמות קורטיזון בטווח הארוך, כפי שנמדד בבדיקת שיער קרקפת, מהוות גורם מנבא חשוב ומשמעותי למחלות לב וכלי דם בעתיד בצעירים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רמות גלוקוקורטיקואידים בשיער קרקפת, כולל קורטיזול והצורה הלא-פעילה קורטיזון, מייצגים חשיפה סיסטמית מצטברת לגלוקוקורטיקואידים  לאורך חודשים. רמות […]

  • ריכוז חומצה אורית בדם מנבא סיכון להתלקחות ואשפוזים עקב גאוט לאורך עשר שנים (JAMA)

    ריכוז חומצה אורית בדם מנבא סיכון להתלקחות ואשפוזים עקב גאוט לאורך עשר שנים (JAMA)

    בחולים עם ריכוזים גבוהים יותר של חומצה אורית בדם תועד סיכון מוגבר לאשפוזים חוזרים בשל גאוט וסיכון גבוה יותר להתלקחות לאורך עשר שנות מעקב, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במרבית החולים עם גאוט אין מעקב אחר רמות חומצה אורית בדם, גם לאחר התחלת טיפול להפחתת חומצה אורית. במקום […]

  • שכיחות גבוהה של אטרופיה של הלדן והעריה בנשים עם היסטוריה של סרטן שד (Maturitas)

    שכיחות גבוהה של אטרופיה של הלדן והעריה בנשים עם היסטוריה של סרטן שד (Maturitas)

    במאמר שפורסם בכתב העת Maturitas מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של אטרופיה של הלדן והעריה בדרגה בינונית/חמורה, אשר לעיתים קרובות אינה זוכה להתייחסות מספקת ופוגעת באיכות החיים ובתפקוד המיני, בעיקר בנשים עם היסטוריה של סרטן שד. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את המאפיינים הקליניים של נשים לאחר-מנופאוזה עם אטרופיה של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה