פסיכיאטריה

Alz.co.il כל החדשות, המחקרים והשירותים העדכניים עבור חולי אלצהיימר ומשפחותיהם

לאתר

Alz.co.il הינו אתר עדכני ומקיף עבור חולי אלצהיימר ובני משפחותיהם. האתר מספק מידע על מחלת האלצהיימר ועל דרכי טיפול והתמודדות עמה, על מנת לתמוך בחולים ובמשפחותיהם ולהקל עליהם את ההתמודדות היומיומית עם מחלה זו.

באתר מאמרים רבים על מחלת האלצהיימר המספקים מידע על המחלה, על אבחונה ועל הטיפולים בה: החל מההיבטים הרפואיים וכלה בהיבטים המשפטיים והכלכליים של ההתמודדות עם אלצהיימר. האתר כולל מידע עדכני על המחקרים האחרונים במחלת האלצהיימר, מתורגמים לעברית. באתר קיים פורום רופאים מומחים מהשורה הראשונה העונים לשאלות הגולשים. וכן, מידע מקצועי רב גם לצוות הרפואי.

האתר מיועד לחולים ולבני משפחותיהם, והוא מציע כלים ודרכים להתמודדות עם המחלה ועם השפעותיה על חיי היום-יום של החולה ושל משפחתו. שכן מדובר במחלה שפוגעת לא רק בחולה, אלא גם בבני משפחתו. ניתן להירשם באתר לקבלת ניוזלטר עדכני מדי חודש המכיל את כל הפרסומים החדשים בתחום האלצהיימר, החל ממחקרים חדשים בתחום וכלה בקישורים לאתרי אינטרנט מעניינים וחשובים. בהרשמה לאתר מקבל כל גולש ספר מקיף על מחלת האלצהיימר של פרופ’ יורם ברק ופרופ’ דב אייזנברג.

דר פליאקו דיאנה, מנהלת מרפאת זיכרון בבית חולים אברבנאל ואחת מהרופאים המומחים של פורום אתר Alz.co.il  , מציעה מספר טיפים לבני המשפחה של חולי אלצהיימר:

שמרו על תקשורת תקינה עם המטופל – עקבו אחר תקינות הראייה והשמיעה. השתמשו באביזרי עזר כמו משקפיים או מכשיר שמיעה במידת הצורך.

צרו עבור החולים שגרת חיים קבועה שמקנה בטחון. זאת משום שסביבה משתנה ולא מוכרת מקשה על החולה.

ציידו את החולה בתג מזהה שיכלול פרטים של שם, כתובת וטלפון לפנייה אפשרית, היות והחולה עשוי לאבד את דרכו בצאתו מהבית לסביבה לא מוכרת. כמו כן, החליפו את המנעול בדלת הבית למניעת יציאה עצמאית של החולה.

שמרו על אווירה רגועה, גם כאשר החולה מגלה סימנים של אלימות. אם הסיטואציות האלימות הופכות להיות קשות מדי, שקלו את האפשרות של העברת המטופל באופן זמני או קבוע לסביבה רגועה (מועדון יום ,נופשון וכו’).

הקשיבו בסבלנות לדברי החולים ואל תדחקו בהם- החולים עלולים לחוש מתוסכלים מחוסר הצלחת הסביבה להבינם.

תמכו בעצמאותו של החולה ברחצה, לבוש, כלכלה ובכל תחום אפשרי, עד כמה שניתן. עצמאות מוסיפה לתחושת החיוניות ויכולה לעזור לחולה לשמור על היכולות הקיימות שלו. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה