פסיכיאטריה

סיכון מוגבר להפרעות דיכאון וחרדה בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (Fertil Steril)

מתוצאות מטה-אנליזה חדשה עולה כי בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (PCOS או Polycystic Ovary Syndrome) קיים סיכון מוגבר להפרעות דיכאון וחרדה.

החוקרים ממליצים לרופאים לערוך בדיקות סקר להפרעות חרדה בכל הנשים עם אבחנה של תסמונת שחלות פוליציסטיות.  לדבריהם, הקשר בין הפרעות חרדה ותסמונת שחלות פוליציסטיות אינו מובן היטב.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לעיתים קרובות, נשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סובלות מדימוי עצמי ירוד וחששות מפני בעיות רפואיות בעתיד, כולל הפרעות פוריות ותחושה של העדר טיפול יעיל. כל אלו עלולים לעורר הפרעות חרדה באוכלוסיה זו. עם זאת, אין נתונים רבים בנוגע לשכיחות הפרעות חרדה בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות.

מבין 613 מאמרים רלבנטיים החוקרים זיהו תשעה מחקרים מהשנים 2004-2010, שענו על הקריטריונים לסקירה.

בארבעה מחקרים אספו החוקרים נתונים אודות השכיחות של תסמיני חרדה כללית בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות מוגדרת-היטב וביקורות שנבחרו בקפידה. שכיחות חרה עמדה על 20% בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (42 מבין 206), בהשוואה ל-4% בקבוצת הביקורות (8 מבין 204).

בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות נרשמה עליה של קרוב לפי שבע בסיכון לתסמיני חרדה כלליים (יחס סיכויים של 6.88). מחקר אחד שכלל ביקורות תואמות בגיל ומדד מסת גוף הדגים עליה של פי 13 בסיכון לחרדה בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות.

מרבית הנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות והביקורות סבלו מעודף משקל או השמנת-יתר.

מבין חמשת המחקרים שדיווחו על מדדי חרדה ממוצעים, בשלושה מדדי החרדה היו גבוהים יותר משמעותית בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות, בהשוואה לביקורות.

החוקרים לא אספו מידע רב אודות הפרעות חרדה אחרות, דוגמת פוביה חברתית, התקפי חרדה והפרעה טורדנית-כפייתית. שני מבין שלושה מחקרים דיווחו על שכיחות גבוהה יותר של פוביה חברתית בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות ואחד מבין שני מחקרים דיווח על שכיחות גבוהה יותר של הפרעה טורדנית-כפייתית.

החוקרים דיווחו בעבר כי 35% מהנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סובלות מדיכאון, שיעור גבוה יותר משמעותית משכיחות של 11% בקבוצת הביקורות.

מהנתונים החדשים עולה כי על רופאים לערוך בדיקות סקר בכל הנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות, בחיפוש אחר הפרעות חרדה והפרעות מצב רוח, באמצעות כלים תקפים. בהתאם, יש להפנות את החולות להערכה מתאימה ו/או טיפול פסיכולוגי ותרופתי.

החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את השכיחות של הפרעות חרדה ודיכאון במתבגרות עם תסמונת שחלות פוליציסטיות.

Fertil Steril 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סקר מכבי: 43% מהציבור הישראלי מדווח על שינוי לרעה במצבו הנפשי מאז פרוץ המלחמה (מכבי שירותי בריאות)

    סקר מכבי: 43% מהציבור הישראלי מדווח על שינוי לרעה במצבו הנפשי מאז פרוץ המלחמה (מכבי שירותי בריאות)

    סקר חדש ומקיף שערכה מכבי שירותי בריאות במלאת חצי שנה למלחמת 'חרבות ברזל' חושף את המצב הבריאותי של הציבור הישראלי, כפי שהוא עצמו תופס אותו, רגע לפני חג הפסח. מהסקר עולה נתון מדאיג: עליה של יותר מ-100% בשיעור האזרחים שתופסים את מצבם הבריאותי כבינוני או גרוע בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה

  • אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן מלווה בשיפור בתפקוד המיני בנשים עם הפרעה בתפקוד רצפת האגן, כולל שיפור עוררות מינית, אורגזמה, שביעות רצון ותפקוד מיני כולל בנשים, ללא עדות לאירועים חריגים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סקירה שיטתית שפורסמה בשנת 2015 הציעה השפעה […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה