פסיכיאטריה

מגפת COVID-19 הובילה לעליה ניכרת בשימוש בשירותי טל-רפואה לטיפול בחולים עם הפרעות פסיכיאטריות (מתוך אתר Medscape)

מגפת COVID-19 הביאה לשינויים רבים בשגרת החיים של כלל הציבור, כולל שימוש בשירותי טל-רפואה לטיפול בחולים בכלל ההתמחויות. מומחים מאמינים כי העליה בהיקף השימוש בשירותי טל-רפואה לטיפול בחולים עם הפרעות פסיכיאטריות לא צפויה להשתנות גם לאחר שכוך המגפה.

מהנתונים עולה כי כ-90% מהרופאים השלימו הערכה פסיכיאטרית באמצעות שירותי טל-רפואה, כולל ייעוצים טלפוניים, שימוש בדואר אלקטרוני ושיחות וידאו. מאחר וחולים רבים עם בעיות פסיכיאטריות מתקשים להתמודד עם סוגיות משנית למגפה הזיהומית, כולל סגר, מגבלות על טיולים ועדכוני חדשות והם חשופים לבעיות דוגמת התמכרות, דיכאון, פרנויה, שינויי מצב רוח ועוד.

אחת הסוגיות עימה רופאים רבים מתמודדים כיום נוגעת לשאלה אם להשאיר את החולים תחת טיפול בזריקות ארוכות-טווח כאמצעי לשמור על היציבות הפסיכולוגית בחולים עם הפרעה דו-קוטבית, סכיזופרניה ואלכוהוליזם. מומחים רבים סבורים כי לעולם אין להפסיק טיפול ארוך-טווח בזריקות לטובת טיפול פומי מאחר וחולים אלו בסיכון גבוה מאוד להישנות.

במהלך המגפה, רופאים נדרשים למצוא פתרונות בטוחים וחדשים למתן הזריקות וישנן מספר שיטות חדשות זמינות. לדוגמא, במידה וחולה סכיזופרניה מצוי בסגר, אחות יכולה להשלים ביקור חודשי או דו-חודשי למתן הזריקה, לבדוק את המצב הנפשי של החולה ולהעריך אם קיים צורך בשינוי הטיפול התרופתי.

מרפאות אחרות מציעות תחנות עצירה להזרקה לחולים המגיעים ברכב ואחות החובשת מסכה ומגן פנים נותנת את הזריקה דרך חלון הרכב. ניתן לתת זריקה חודשית של Naltrexone באחת מהאפשרויות הללו ושירותי טל-רפואה יכולים לשמש לעקוב אחר החולים.

חשוב שרופאים יכירו את השינויים הרגולטורים אשר הובילו להרחבת שירותי טל-רפואה במהלך מגפת COVID-19.

יש לקחת בחשבון כי לא כל החולים יסכימו למעבר לשירותי טל-רפואה וחשוב לדון עם החולים ביתרונות והחסרונות של שירותי טל-רפואה להשלמת הערכה פסיכיאטרית. במידה וחולה אינו חש בנוח עם שירותי טל-רפואה לקבלת טיפול פסיכיאטרי, ניתן גם לעבור לביקור אישי. עוד חשוב להבין כי ייתכן ורופאים יעדיפו להימנע מביקור וירטואלי של חולה מהבית הפרטי שלהם מסיבות הנוגעות לבטיחות ופרטיות.

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

כפי שתוכלו לראות כאן יש כבר מספר פסיכיאטרים בישראל שמנצלים את שירות ה-D-R של אי-מד ופתחו קליניקות וירטואליות המאפשרות למטופלים לתאם פגישות ייעוץ בתשלום. זאת בנוסף למאות רופאים נוספים שמפעילים כעת קליניקה וירטואלית להענקת ייעוץ בתשלום באמצעות שיחות זום. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה