פסיכיאטריה

שאיפת חמצן מעושר עשויה להביא לשיפור בדיכאון מג’ורי (מתוך כנס ה-ECNP)

שאיפת חמצן מעושר כל לילה עשויה להוביל לשיפור בעל משמעות קלינית בתסמיני הפרעת דיכאון קלה-עד-מתונה, כך עולה מתוצאות מחקר בראשות פרופ’ חיים בלמקר מהפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון בנגב, אשר הוצגו במהלך כנס מטעם ה-European College of Neuropsychopharmacology.

מדגם המחקר כלל 51 מבוגרים עם תסמינים בדרגה קלה-עד-בינונית של הפרעת דיכאון מג’ורית, לאורך תקופה ממוצעת של 11 שנים, אשר חולקו באקראי לנשימה אוויר רגיל (21% חמצן) או חמצן מעושר (35% חמצן) למשך 7 שעות כל לילה, למשך חודש אחד.

התוצא העיקרי של המחקר היה השינוי במדד Hamilton Rating Scale for Depression לאחר חודש אחד. מערך ממוצע של 14.6 בתחילת המחקר, המדד בקבוצת ההתערבות ירדה בלמעלה מ-4 נקודות, בעוד שבקבוצת הביקורת נותר ללא שינוי. מניתוח הממצאים עלה כי עיקר השיפור נבע ממדדי חרדה ותפקוד קוגניטיבי.

יש לציין כי על-פי הערכות החוקרים, שלא היו מודעים לקבוצה בה נכללו החולים, שיפור רבה או רב מאוד במדד Clinical Global Impression Scale נרשם בכלל החולים בקבוצת ההתערבות.

לא תועדו אירועים חריגים על-רקע הטיפול בחמצן מעושר במהלך המחקר.

החוקרים  מודים כי אינם יודעים מהו המנגנון בבסיס התועלת של חמצן על המוח ומניחים כי מדובר בהשפעה מורכבת. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לאשר את תוצאות המחקר הנוכחי וכן לבחון ריכוזי חמצן אחרים, מתן חמצן לפרק זמן שונה והערכת התוצאות בקבוצות חולים אחרות.

מתוך כנס ה-ECNP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה