פסיכיאטריה

תוכנת מסרים חדשה מסייעת בשיפור ההיענות לטיפול ב-ADHD (מתוך כנס ה-ASCP)

תוכנה חדשה להעברת הודעות טקסט המזכירה לחולים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD או Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) ליטול תרופות ומזהירה מפני סכנות חוסר היענות לטיפול הובילה לעליה משמעותית בהיענות לטיפול בילדים ומבוגרים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Clinical Psychopharmacology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שיעורי ההיענות לטיפול תרופתי בקרב חולים עם ADHD הם נמוכים מאוד, בין שיעורי ההיענות הנמוכים ביותר ברפואה, למרות העובדה ש-ADHD כרוכה בתחלואה משמעותית וישנם טיפולים מצוינים.

עוד מוסיפים החוקרים כי שכחנות הינה תכונה של הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות וכי ההיענות עשויה להיות מאתגרת ולהוות מעמסה עבור חולים הנדרשים לתרופות מרובות. גורם חשוב נוסף התורם לחוסר היענות הוא סטיגמה או דעות קדומות על-רקע ADHD.

בכדי להתגבר על גורמים אלו, החוקרים ערכו שני מחקרים אודות היעילות של התערבות חדשה הממוקדת ב-ADHD ומבוססות על הודעות טקסט.

מחקר אחד כלל 87 ילדים בגילאי 6-12 שנים והשני כלל 117 מבוגרים בגילאי 18-55 שנים. שתי הקבוצות קיבלו טיפול בתכשירים סטימולנטים לטיפול ב-ADHD. להשוואה, החוקרים כללו ילדים תואמים בגיל ומין ומבוגרים תואמים בגיל, מין וגזע מאותן מרפאות, אשר גם קיבלו תכשירים סטימולנטים אך לא לקחו חלק בהתערבות המבוססת על הודעות טקסט.

מהנתונים עלה כי 85% מהילדים שקיבלו הודעות טקסט ניפקו את המרשמים לטיפול התרופתי, זאת בהשוואה ל-65% מאלו בזרוע הביקורת (יחס סיכויים של 3.46, p<0.001). בקרב המבוגרים, ההתערבות לוותה בשיעורי היענות של 81% לניפוק המרשמים, בהשוואה לשיעורי היענות של 36% בזרוע הביקורת (יחס סיכויים של 7.54, p<0.001).

בניתוח מספר נדרש לטיפול, עבור כל חמישה ילדים שקיבלו הודעות טקסט, ניתן להביא לכך שחולה אחד יקפיד על ההיענות לטיפול התרופתי. במבוגרים, אחד מכל שלושה משתתפים בזרוע ההתערבות הקפידו על ההיענות לטיפול.

הודעות טקסט מזכירות לחולים עם ADHD ליטול את התרופות בהתאם להנחיות וכן מזכירות להם את ההשלכות של אי-הקפדה על הטיפול התרופתי.

מתוך כנס ה-ASCP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה