אנדוקרינולוגיה,סוכרת ומטבוליזם

הכשרת סייעים רפואיים במערכות החינוך לילדים סוכרתיים – נערכה לקראת פתיחת שנת הלימודים במרכז לסוכרת נעורים במרכז הרפואי זיו .

מוריה גולודיאץ סוכרתית בת 10 מקרית שמונה השתתפה ביום ההכשרה וחלקה מסמך בו דברים מרגשים לסייעים המלווים ילדים סוכרתיים במוסדות החינוך

עשרות סייעים וסייעות רפואיים השתתפו בהכשרה מיוחדת לסייעים לילדים סוכרתיים, במרכז לסוכרת נעורים ואנדוקרינולוגיה לילדים במרכז הרפואי זיו בצפת. הסיוע לילדים הסוכרתיים הינו קריטי ומציל חיים. המדינה הכירה בצורך החשוב ותקצבה סיוע זה בדרישה, כי הסייעים יעברו קורס הכשרה טרום תחילת שנת הלימודים תשע”ז. ליום זה הובאו גם כמה ילדים סוכרתיים, המטופלים במרכז הרפואי זיו, בכדי שישתפו את הסייעים בחיי השגרה שלהם במוסדות החינוך.

ד”ר אורנה דלי-גוטפריד, מנהלת המרכז לסוכרת נעורים ואנדוקרינולוגיה לילדים, במרכז הרפואי זיו אמרה, כי בזכות הסייעים הרפואיים במערכת החינוך, ניתנת אפשרות לתלמידים בגיל הצעיר להיות חלק ממערכת החינוך ומהמערך החברתי וכן מעניק שקט נפשי להורים הנמצאים בחרדה מתמדת לשלומם של הילדים החולים, הנמצאים לעיתים בסכנת חיים. “סייעים לילדים חולי סוכרת, הינם הזרוע וההשגחה על הילדים מטעם ההורים, הפועלים בשיתוף פעולה מלא עם הורי הילדים באופן הטיפול בהם, שומרים על זכויות הילדים במסגרת החינוכית, דואגים שהצוות החינוכי יסייע לילדים, משגיחים שישתתפו בכל פעילויות בית הספר ובכך מאפשרים להם להיות חלק בלתי נפרד ממעגל החברים במערכות החינוך. הסייעים הבריאותיים מלווים אישית את הילד, מבצעים פעולות טיפוליות מוגדרות והשגחה למניעת מצבי סכנת חיים מיידית ולכן חייבים בהכשרה להצלת חיים ככלל ובהתאם להנחיות הגורם הרפואי המטפל, בהתאם למחלתו וגילו של הילד, בכדי לדעת כיצד יש לטפל בו ולסייע לו במקרי חירום, הכשרה זו הענקנו כאן לקראת שנת הלימודים החדשה” אומרת ד”ר דלי-גוטפריד.

מוריה גולודיאץ סוכרתית בת 10 מקרית שמונה, כתבה מסמך שחולק לסייעים שהשתתפו בתהליך ההכשרה: שלום רב לכולם! אני מוריה עולה לכיתה ה’ וכבר יש לי סוכרת שנתיים וחצי, רציתי להזכיר מה מצפים הילדים שאתם הסייעים, משגיחים עליהם: ילד רוצה שהסייע או הסייעת יהיו בשבילו עזר ולא כמו עוד מורה צמוד כל הזמן. ילדים רוצים חופשיות וכדי שירגישו זאת גם בסביבת הסייעת, לפי דעתי צריך שיהיה תיאום בין הילד והסייעת ובין ההורים, זה אומר שהסייעת צריכה להיות כמו עוד חברה שתמיד תרצה לעזור ולתמוך, שיהיו אנשים שיהיה כייף להיות איתם ולפעמים לדבר ולחלוק דברים. שהסייעים והילדים יצפו לכל יום בבית הספר יחדיו. כדאי לזכור, ישנם ימים של סוכר נמוך בלילה וזה דורש מהילדים לקום בשעות הלילה כדי לקבל סוכר לגוף ולכן בבוקר שצריך לקום אותו הילד, שגם קם בלילה, נשאר עייף ולכן הוא לא תמיד הכי מרוכז בשטח בית הספר ודורש מהסייעת להסביר למורים שהילד לא במיטבו, שלילדים בדרך כלל זה יותר קשה לגשת למורה ולהסביר. הסייעת לא צריכה לערב את המורה בדברים הקשורים לילד, הסייעת צריכה להיות תמיד לצד הילד שנמצא איתה, על הסייעת מוטל תפקיד חשוב גם לעזור וגם להיות חברה. ועוד משהו קטן…הסייעת לא צריכה להתערב בריבים של הכיתה, רק המורה.

אני מקווה שהדברים שדברתי כרגע סיפקו לכם חומר למחשבה ושהדברים שדיברתי עליהם באמת יעזרו לכם במשך השנה מאחלת לכולנו שנה מקסימה. מוריה.

בהכשרה ניתנו הרצאות ותרגול מעשי בתחום הסוכרת שהועברו על ידי הצוות הבכיר של המרכז לסוכרת נעורים ואנדוקרינולוגיה לילדים: ד”ר אורנה דלי גוטפריד- מנהלת המרכז, יעקב מגנס- פסיכולוג, תיקי רומנו- אחות, שירה נחושתן ביטון- דיאטנית, אתי אמיר- דיאטנית.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה