האוניברסיטה העברית והעיר ירושלים נבחרו לארח את הכנס הבינלאומי היוקרתי לחקר קנבינואידים ב-2021

הודעת האונ’ העברית

אחרי 50 שנים של מחקר ישראלי פורץ דרך בתחום הקנביס האוניברסיטה העברית והעיר ירושלים נבחרו לארח את הכנס הבינלאומי היוקרתי לחקר קנבינואידים ב-2021

ארגון ה – International Cannabinoid Research Society ICRS בחר באוניברסיטה העברית כמוסד האקדמי הישראלי הראשון שיארח את ה’סימפוזיון הבינלאומי לחקר קנבינואידים’ בשנת 2021, במרכז הכנסים הבינ”ל בבנייני האומה בירושלים. 

הכנס של ארגון ה – ICRS נחשב לחשוב ביותר מסוגו כיום בעולם בתחום חקר הקנבינואידים. לכנס מגיעים מיטב החוקרים המובילים מהקהילה המדעית הבינלאומית ומוצגים בו המחקרים החדשים והעדכניים ביותר בתחום. מאות משתתפים מהארץ ומהעולם צפויים להשתתף בכנס שייערך במרכז הכנסים הבינ”ל – בנייני האומה בירושלים, בשיתוף לשכת הכנסים של הרשות לפיתוח ירושלים.

פרופ’ סיסיליה הילארד, יו”ר ארגון ה – ICRS מסרה בתגובה לבחירת האוני’ העברית כמארחת הכנס:

“חברי הדירקטוריון של ‘הקהילה הבינלאומית לחקר הקנבינואידים’ שמחים על כך שהכנס ה-31 של הארגון יתקיים בירושלים ב – 2021. לירושלים מקום מיוחד בהיסטוריה המדעית של חקר הקנבינואידים. פרופ’ רפאל משולם היה הראשון לפרסם את המבנה הכימי של החומר הפעיל בצמח הקנאביס, ה- THC, ואף היה הראשון לגלות שגוף האדם מייצר בעצמו חומרים דמויי קנבינואידים בגופנו. לא פחות מרשים מכך, הוא המצב הנוכחי של חקר הקנבינואידים בירושלים ובישראל, הכולל את המרכז הבינתחומי למחקר בקנבינואידים שהוקם באוניברסיטה העברית בראשותו של ד”ר יוסי תם. אנו מצפים לביקורנו בירושלים ולכנס מעשיר ופורה”. 

השנה שנבחרה לקיום הכנס איננה מקרית פרופ’ רפאל משולם, אבי המחקר בקנבינואידים והראשון לגלות את החומר הפעיל בצמח הקנאביס ה-THC, יחגוג את שנתו ה-90 בשנה זו ומארגני הכנס ביקשו לציין את האירוע המיוחד במעמד קיום הכנס בירושלים.

ד”ר יוסי תם, מנהל המרכז הבינתחומי למחקר בקנבינואידים באוניברסיטה העברית מסר כי הוא “נרגש מההחלטה של ‘הקהילה הבינלאומית לחקר קנבינואידים’ לקיים את הכנס בשנת 2021 בירושלים. המרכז לחקר קנבינואידים שהוקם לפני כשנה באוניברסיטה העברית, מוביל את המחקר הבסיסי והקליני בתחום הקנביס בישראל, והוא ראשון ויחיד מסוגו בעולם. המרכז משלב חוקרים רבים מדיסציפלינות מגוונות והמחקרים הנעשים במסגרתו כוללים מספר תחומים – החל מההיבט החקלאי, הכימי, הרוקחי, הפרמקולוגי ועד פיתוחים וניסויים קליניים בבני אדם. “אחת ממטרותינו המרכזיות הייתה להביא את קהילת החוקרים הבינלאומית ארצה כדי ללמוד על העשייה הרבה בתחום הקנבינואידים הנעשית במרכז בפרט ובישראל בכלל. אני בטוח שהכנס יהווה נקודת מפנה נוספת בהתייחסות ובמיצוב של ישראל כמובילה עולמית בפיתוח ומחקר בתחום הקנביס”.

“הזכייה באירוח הכנס הבינלאומי לחקר קנבינואידים לשנת 2021 הינה הצלחה מבורכת, המקדמת את מודל שיתוף הפעולה בין חוקרים באוניברסיטה העברית ולשכת הכנסים של ירושלים, הפועלת במרץ רב בהגשה של מכרזים לאירוח כנסים בתחומי המדע, הטכנולוגיה והרפואה” אומרת אילנית מלכיאור, הממונה על תחום התיירות בירושלים. לדברי מירה אלטמן, מנכ”לית מרכז הקונגרסים הבינ”ל בנייני האומה, “כמרכז מוביל, הנוהג לארח כנסים בינלאומיים יוקרתיים בעולמות התוכן של קדמת הרפואה, המדעים, הטכנולוגיה והחלל, אנו שמחים על ההזדמנות לארח את הכנס הבינלאומי לחקר קנבינואידים ועל האפשרות לספק למשתתפיו חוויה יוצאת דופן בזמן שהותם בארץ”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה