המרכז הרפואי זיו בצפת מזהיר: צריכת אלכוהול בליל הסדר מסוכנת במיוחד לסוכרתיים

מדי שנה במהלך ליל הסדר נזקקים חולי סוכרת רבים לסיוע רפואי, לאחר צריכה לא מבוקרת של אלכוהול, המעכב את תהליך ייצור הגלוקוז בכבד (גלוקונאוגנזה). במידה והאלכוהול נצרך ללא מזון, הדבר עלול לגרום להיפוגליקמיה (רמה נמוכה של סוכר בדם), באופן מיידי ועד 15 שעות לאחר השתייה, מצב מסכן חיים עבור סוכרתיים. אלכוהול אינו הופך לגלוקוז, הוא חוסם שחרור גלוקוז מהכבד ומפריע לפעילות ההורמונים המתנגדים לאינסולין (הורמוני דחק) בזמן היפוגליקמיה. בנוסף, כיוון שנהוג לשתות בעיקר בשעות הערב, עלול להיווצר מצב מסכן חיים, עבור סוכרתיים, כאשר הם הולכים לישון “מבושמים”, משום שבעקבות צריכת האלכוהול פחות ערניים לתחושות הגוף ועקב הימצאות האלכוהול בדם הגוף מאבד חלק מהיכולת הטבעית שלו להתגונן מפני היפוגליקמיה.

ד”ר אורנה דלי-גוטפריד, מנהלת מרכז בריינין לסוכרת נעורים ואנדוקרינולוגיה בילדים, במרכז הרפואי זיו, קוראת לכל הסוכרתיים ליהנות עם בני המשפחה במהלך ליל הסדר, אך ממליצה להימנע מצריכת אלכוהול במהלכו. “פסח הוא חג נהדר וליל הסדר הוא ערב משפחתי, בו נהוג לקיים ליל שימורים בחברותא וניתן בהחלט ליהנות מההתכנסות יחדיו גם בלי לצרוך אלכוהול. לאלכוהול השפעות הרות אסון, בעיקר בקרב צעירים שאינם מורגלים בצריכתו. במקרה של סוכרתיים מדובר בסכנת חיים של ממש. למרות האזהרות, סוכרתיים רבים, במיוחד צעירים, נוהגים לשתות אלכוהול בליל הסדר, בין אם רק את ארבע הכוסות המצוות בהגדת הפסח ובין אם יותר מכך. המטופלים הסוכרתיים שלנו בזיו, יודעים שלא לצרוך אלכוהול וכך אני ממליצה גם לכולם. לחגוג, ליהנות מהאוכל הטוב, מהמשפחתיות ומהיציאה לטיולים ונופש ברחבי ארצנו היפהפייה, אין צורך באלכוהול לשם כך” אומרת ד”ר דלי-גוטפריד.

עוד ממליצה ד”ר דלי גוטפריד להימנע ממשקאות המכילים כמויות גדולות של סוכר. גם אם צורכים משקאות קלים במהלך ליל הסדר, מומלץ להעדיף משקאות דיאט שאינם מכילים סוכר.

חג שמח לכולם!

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה