תוצאות טיפול במשך שנה אחת ב-Romosozumab על היארעות שברי חוליות בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (JBMR Plus)

במאמר שפורסם בכתב העת JBMR Plus מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Romosozumab נמצא יעיל בהפחתת הסיכון לשברי חוליות קליניים בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שברי חוליות הדמייתיים הם השברים הנפוצים ביותר בחולים עם אוסטיאופורוזיס ומלווים בעליה בתחלואה, תמותה והוצאות רפואיות. חלק משברי החוליות מתבטאים קלינית, לרוב מתאפיינים בהופעה פתאומית של כאב גב חמור. Romosozumab הינו נוגדן חד-שבטי הנקשר ומעכב את Sclerostin, מביא לעליה ביצירת עצם והפחתת ספיגת עצם, כך שהתוצאה הסופית הינה עליה מהירה וניכרת בצפיפות וחוזק העצם והפחתת הסיכון לשברים.

במחקר FRAME (Fracture Study in Postmenopausal Women with Osteoporosis) להערכת נשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס תועדה ירידה משמעותית בשברי חוליות חדשים עם Romosozumab, בהשוואה לפלסבו. כעת, החוקרים מדווחים על השפעות הטיפול התרופתי על היארעות שברי חוליות קליניים לאחר 12 חודשים בנשים שדיווחו על כאבי גב המעלים חשד לשברי חוליות.

מחקר FRAME כלל 7,180 נשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (גיל ממוצע של 70.9 שנים). במהלך השנה הראשונה של המחקר, הנשים קיבלו טיפול חודשי ב-Romosozumab במינון 210 מ”ג (3,589 נשים) או פלסבו (3,591 נשים). בביקורים חודשיים קבועים, נשים שדיווחו על כאבי גב חשודים לשבר חוליות הופנו להשלמת צילום עמוד-שדרה.

מבין 119 נשים במחקר FRAME עם תלונות על כאבי גב החשודים לשברי חוליות קליניים לאורך 12 חודשים, ב-20 מקרים אושרה האבחנה של שבר חוליות חדש/בהחמרה. שלוש נשים שטופלו ב-Romosozumab אובחנו עם שבר חוליות קליני (פחות מ-0.1% מכלל 3,589 הנשים בקבוצה זו), זאת בהשוואה ל-17 משתתפות (0.5% מבין 3,591 נשים) בקבוצת הפלסבו, עם ירידה של 83% בסיכון לשבר חוליות קליני עם טיפול ב-Romosozumab, בהשוואה לפלסבו, לאורך 12 חודשים (יחס סיכון של 0.17, p=0.001).

בשלוש נשים שטופלו ב-Romosozumab, שברי חוליות קליניים הופיעו במהלך החודשיים הראשונים למחקר, ללא עדות לשברי חוליות קליניים נוספים לאורך השנה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ב-Romosozumab למשך שנה אחת לווה בירידה מהירה וגדולה בסיכון לשברי חוליות קליניים, בהשוואה לפלסבו.

JBMR Plus. 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה