האם טיפול ב-Captopril עלול להיות מסוכן בחולי סוכרת עם COVID-19? (מתוך J Am Pharm Assoc)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Pharmacists Association עולה כי טיפול ב-Captopril (קפטופריל) עלול להיות מלווה בשיעור גבוה יותר של סיבוכים ריאתיים בחולי סוכרת, בהשוואה לתכשירים אחרים ממשפחת מעכבי ACE או ממשפחת ARB (Angiotensin Receptor Blockers) ולכן ככל הנראה אינו מהווה את הבחירה הטובה ביותר באוכלוסיה זו.

החוקרים מציינים כי סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי זיהום COVID-19 וכי ישנם נתונים סותרים אודות התרומה של מעכבי ACE ו-ARB, המשמשות לעיתים קרובות לטיפול בחולי סוכרת, על שיעורי התחלואה והתמותה של COVID-19.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממספר מקורות זמינים להערכת אירועים חריגים על-רקע טיפול תרופתי בחולים עם סוכרת שנטלו טיפול במעכבי ACE או ARB. הנתונים כללו מידע אודות כלל האירועים החריגים על-רקע התרופות עליהם דווח למנהל המזון והתרופות האמריקאי וה-Medical Dictionary for Regulatory Activities.

מהנתונים עולה כי Captopril, התרופה הראשונה ממשפחת מעכבי ACE אשר אושרה בשנת 1981, לווה בשיעורי היארעות גבוהים יותר של אירועים חריגים ריאתיים בחולי סוכרת, בהשוואה למעכבי ACE אחרים ובהשוואה לתרופות ממשפחת ARB.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מציעים כי על רוקחים ורופאים לשקול את פרופיל תופעות הלוואי של תרופות ספציפיות, בפרט Captopril, וההשפעה האפשרית של הטיפולים התרופתיים על זיהומים ומצבי מחלה חדה אחרים העשויים להשפיע על התפקוד הריאתי, דוגמת COVID-19.

למרות שמעכבי ACE ו-ARB נחשבות לרוב כתרופות בעלות פרופיל תופעות לוואי דומה, הערכת אירועים חריגים לאחר-שיווק עשויה לסייע בהבנה טובה יותר של ההבדלים הדקים בין התכשירים השונים ולהבין את החשיבות הקלינית.

J Am Pharm Assoc. Published online May 31, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה