חדשות

סוכרת מלווה בסיכון מוגבר למחלת פרקינסון (Diabetes Care)

03/07/2020

 

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר מבוסס-אוכלוסיה מהן עולה כי סוכרת הינה גורם סיכון להתפתחות מחלת פרקינסון.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי סוכרת מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון; עם זאת, הנושא עדיין אינו מובן לחלוטין. כעת הם ביקשו לבחון את הסיכון למחלת פרקינסון על-בסיס סבילות לסוכר במדגם גדול של נבדקים מקוריאה.

 

מדגם המחקר כלל למעלה מ-15 מיליון מבוגרים בגילאי 40 שנים ומעלה, אשר השלימו בדיקות רפואיות במסגרת שירותי הביטוח הרפואי במדינה, בתקופה שבין ינואר 2009 ועד דצמבר 2010. החוקרים עקבו אחר המצב הקליני של המשתתפים עד דצמבר 2016 וסיווגו אותם לאחת מארבע קבוצות: נבדקים ללא סוכרת, הפרעה במשק סוכר בצום, סוכרת במשך פחות מחמש שנים, או סוכרת במשך 5 שנים ומעלה.

 

לאורך תקופת המעקב אובחנו 31,577 חולים עם מחלת פרקינסון. בהשוואה לאלו ללא-סוכרת, יחס הסיכון המתוקן למחלת פרקינסון עמד על 1.038 (רווח בר-סמך 95% של 1.009-1.067) באלו עם הפרעה במשק סוכר בצום, 1.185 (רווח בר-סמך 95% של 1.143-1.229) באלו עם סוכרת במשך פחות מ-5 שנים ו-1.618 (רווח בר-סמך 95% של 1.566-1.672) בנוכחות סוכרת במשך 5 שנים ומעלה.

 

ממצאים אלו היו עקביים בניתוח לפי תתי-קבוצות, כאשר בנוכחות סוכרת נרשמה עליה בסיכון למחלת פרקינסון ללא תלות במחלות רקע, דוגמת מחלות לב וכלי דם, מחלה צרברווסקולארית ומחלת כליות כרונית.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על סיכון מוגבר למחלת פרקינסון בחולים עם סוכרת.

 

Diabetes Care 2020 Jun

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<