ירידה קלה במשקל הגוף מובילה לירידה ניכרת בסיכון לסוכרת מסוג 2 (מתוך כנס ECOICO)

ירידה מכוונת של כ-13% ממשקל הגוף בלבד מפחיתה את הסיכון היחסי להתפתחות סוכרת מסוג 2 בהיקף של כ-40% באלו הסובלים מהשמנה, לצד יתרונות בריאותיים אחרים, כך עולה מתוצאות מחקר עולם-אמיתי שפורסמו במהלך כנס ה- European and International Congress on Obesity.

במסגרת המחקר אספו החוקרים נתונים אודות למעלה מחצי מיליון משתתפים ממאגר CPRD (Clinical Practice Research Datalink), הכולל מידע מ-674 מרפאות בבריטניה. הגיל החציוני של המשתתפים בתחילת המחקר עמד על 54 שנים, כמחציתם סבלו מיתר לחץ דם, כ-40% אובחנו עם בדיסליפידמיה וכ-20% עם סוכרת מסוג 2.

ייתכן כי המשתתפים קיבלו המלצה לרדת במשקל, להגדיל את היקף הפעילות הגופנית, או להיפגש עם דיאטנית. חלק קיבלו מרשם לתרופות כנגד השמנה שהיו זמינות בין 2001-2010 ופחות מ-1% הופנו לניתוח בריאטרי.

המשתתפים סווגו לשתי קטגוריות על-בסיס דפוס המשקל במהלך 4 שנים: קבוצת משתתפים בעלת משקל יציב (492,380 משתתפים, שינוי מדד מסת גוף בטווח 5%- ועד 5%+) וקבוצה בה נרשמה ירידה במשקל (60,573 משתתפים, שינוי מדד מסת גוף בטווח 10%- עד 25%-).

חציון השינוי במדד מסת גוף בקבוצת המשתתפים בהם נרשמה ירידה במשקל עמד על 13%-. החוקרים גם אספו נתונים אודות התערבויות להפחתת משקל וייעוץ תזונתי לאישור הכוונה לרדת במשקל.

מהנתונים עולה כי ירידה של 13% במשקל הגוף לוותה בירידה של קרוב ל-40% בסיכון לסוכרת מסוג 2 באלו הסובלים מהשמנה. בנוסף, ירידה מתונה במשקל הגוף לוותה בירידה של 22-27% בסיכון לדום נשימה בשינה, ירידה של 18-25% בסיכון ליתר לחץ דם וירידה של 20-22% בסיכון בדיסליפידמיה.

החוקרים מסבירים כי ירידה מכוונת במשקל במחקר הנוכחי הושגה בעיקר באמצעות שינוי תזונתי ופעילות גופנית, אך גם עם טיפול תרופתי וניתוחי. עם זאת, ללא תלות באופן השגת ושמירה הירידה במשקל, באלו שהצליחו לשמור על ירידה של 10% ומעלה במשקל הגוף תועדו השפעות חיוביות על סיבוכי השמנה.

מתוך כנס ECOICO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה