חדשות

מינונים גבוהים של סכרין אינם מעלים את הסיכון לסוכרת במבוגרים (Microbiome)

14/01/2021

 

חוקרים מארצות הברית מדווחים על תוצאות מחקר חדש, אשר נועד לסייע לאלו המנסים לאמץ אורח חיים בריא ומנסים לבחור בין שימוש בסוכר או בממתיקים מלאכותיים, דוגמת סכרין. מהנתונים שפורסמו בכתב העת Microbiome מדווחים החוקרים כי שימוש קצר-טווח בסכרין במינונים המקובלים לא הוביל לשינוי הרכב המיקרוביום במערכת העיכול ולא השפיע על הסבילות לסוכר בנבדקים בריאים.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השימוש בממתיקים מלאכותיים עלה באופן דרמטי במהלך העשור האחרון עקב עליה במודעות להשפעות השליליות של צריכת כמות סוכר רבה. מחקרים קודמים הציעו כי צריכת ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לתסמונת מטבולית, עליה במשקל, השמנה וכבד שומני. ממצאים אלו העלו חששות מפני ההשלכות השליליות של שימוש בממתיקים מלאכותיים אלו.

 

החוקרים השלימו מחקר שכלל 46 מבוגרים בריאים בגילאי 18-45 שנחם, עם מדד מסת גוף של עד 25 ק"ג למטר בריבוע. המשתתפים חולקו באקראי לנטילת קפסולות שהכילו את הכמות היומית המקסימאלית המותרת של סכרין, לקטיזול, או סכרין עם לקטיזול, למשך שבועיים. המינון היומי המקסימאלי של סכרין הוא 400 מיליגרם, הרבה מעבר לכמות שנוטל הצרכן הממוצע.

 

עוד השלימו החוקרים הערכה לאורך 10 שבועות של השפעות מינון גבוה עוד יותר של סכרין בעכברים עם חסר גנטי של הקולטן לטעם המתוק וזיהו תוצאות דומות: הממתיק המלאכותי לא השפיע על הסבילות לסוכר ולא הוביל לשינויים משמעותיים בהרכב המיקרוביום של מערכת העיכול.

 

החוקרים כותבים כי בבני אדם ובעכברים, לכל ההתערבויות לא הייתה השפעה על ערכי סוכר למבחן העמסת סוכר ובעכברים לא הייתה עדות להשפעה על ספיגת סוכר.

 

מצד שני, לסוכר השפעה מתועדת היטב התורמת להשמנה, מחלות לב וסוכרת. לכן, כאשר קיימת הבחירה, ממתיקים מלאכותיים כמו סכרין הם המנצח הברור בעיניי החוקרים.

 

מחקרים נוספים יסייעו בבחינת כל אחד מהממתיקים המלאכותיים המאושרים ע"י מנהל המזון והתרופות האמריקאי  במטרה לקבוע אם קיימים הבדלים באופן המטבוליזם של ממתיקים אלו.

 

Microbiome 2011

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<